Hazugságok, amiket férjeinknek mondunk vásárlás után

A vásárlás szenvedéllyé alakulhat
A vásárlás szenvedéllyé alakulhat

Sokan küzdünk vásárlási mániával. Persze nem csak a szupermarketeket látogatjuk szívesen, hanem a plázák butikjait is. Egy cipő itt, egy másik ott, egy csinos kis fekete ruha amott. Kétségbeesetten szórjuk a pénzt ruhadarabokra, melyekre talán igazán szükségünk sincsen, csak hogy férjeink észrevegyenek minket.

Marad nekünk a füllentés

És észre is vesznek. Garantáltan gondolnak ránk, amikor napjában többször is szívrohamot kapnak bankjuktól kapott SMS-re pillantva. Kevés férj tolerálja, hogy míg ő egész nap robotol, hogy a családnak mindene meglegyen, a felesége vásárló körutakon szórja el a pénzt.

Márpedig nincs mit tenni. Ha vásárolni kell, hát vásárolni kell! Úgyhogy füllentünk. Kifejlesztettük a tökéletes cseleket, melyekkel félrevezethetjük férjeinket. Lássuk a legviccesebb stratégiákat.

A klasszikus

Vásárlás után hagyd a csomagokat a csomagtartóban! Csak akkor vidd be őket a házba, ha férjed elmegy zuhanyozni, vagy leköti az esti focimeccs. Fontos, hogy valami elterelje a figyelmét, hogy ne a te szatyraidra fókuszáljon.

Oszd meg és uralkodj!

Oszd szét a pénzedet több kártyára! A kiadásaidat is arányosan oszd meg a kártyák között, így nem kell azon aggódnod, hogy egy nagyobb tétel kiüti a biztosítékot a férjednél.

Nem kell tudnia

Használj saját kártyát és a számlainformációkat az irodádba rendeld! Amit nem tudsz, az nem fáj alapon könnyedén megóvhatod férjedet a fejfájástól.

Le volt árazva!

Minden tételre jó magyarázat lehet, ha azt mondjuk, szezonon kívül vásároltuk, jó pénzért. Férjed lát majd értelmet a kiadásodban, sőt, talán még büszke is lesz rád, amiért ilyen okosan vásárolsz.

Ez az ócska vacak?

Ha valamit elsőre hordasz és ez kivételesen neki is feltűnik, rezzenéstelen arccal mondd neki azt, hogy a szekrényed aljáról került elő. „Régen rengeteget hordtam, és még csak nem is emlékszel rá!” Mérget vehetsz rá, hogy többet nem mer majd szólni az új felsőd miatt.

A tisztító

Vásárlás után egyenesen vidd be a tiszítóba az újdonsült ruhadarabokat! Így azok úgy érkeznek a házba, mintha már hordtad volna azelőtt.

A láthatatlan tétel

Próbáld meg ott vásárolni az extrákat, ahol amúgy is vásárolsz. Például ruhákat, ha tetszenek, a Tesco-n belül, az F&F-től vegyél! Így csinos kis cipőid árai beépülnek az élelmiszerek árai közé. Persze erre a trükkre nem mindig van lehetőség, de megéri okoskodni.

A holtbiztos trükk

Beszereztél egy új melltartót vagy egy gyönyörű magassarkút? A munkából hazaérve fogadd őt az új darabban, és semmi másban. „Észreveszel rajtam valami újat?” – kérdezed csábosan. Hidd el, nincs férj, akinél ne működne a trükk. Így még egy vásárlási körutadnak sem örült, mint ennek fog.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>