Házi fagyi receptek a fagylalt szendvicstől a gyümölcsös gombócig

Házi fagyi is nézhet ki úgy, mint egy profi
Házi fagyi is nézhet ki úgy, mint egy profi

A tikkasztó hőségben semmi nem esik jobban egy jeges desszertnél. Főleg, ha még ki sem kell mozdulnunk érte otthonról. A házi fagyi ugyanis nem csak egészségesebb, mint a bolti verziók, de sokkal kényelmesebb is a teraszon ülve élvezni, mint kígyózó sorokban állni érte.

Íme, három házi fagyi recept a fagylalt szendvicstől a gyümölcsös gombócokig, melyeket magunk is könnyedén elkészíthetünk!

Fagylalt szendvics

Ez a házi fagyi recept senkinek nem okozhat csalódást. A fagylalt szendvics ugyanis egyszerre lágy és jeges, édes és roppanós. Tökéletes kényeztetés a forró napokra!

Hozzávalók

  • Egy nagy csomag keksz (háztartási vagy ízlés szerint egyéb, ropogós keksz is megteszi)
  • 400 gramm cukrozott sűrített tej
  • 600 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 1 nagy tábla csokoládé, esetleg ropogós karamella darabok

Elkészítés

Egy tepsibe fektessük le a keksz felét szépen, sorjában. Verjük fel a tejszínt a sűrített tejjel, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk a keverékhez az apróra tört csokoládé és karamella darabokat, majd oszlassuk el a krémet a kekszeken. Helyezzük a massza tetejére a maradék kekszet. Fedjük le, és estére tegyük a mélyhűtőbe. Másnap már csak fel kell szeletelnünk a házi fagyi kreálmányunkat, és kész is a jégkrém szendvics!

Ananászos-epres gombócok

Amennyiben klasszikus gombócokra vágyunk, íme, egy egyszerű és egészséges házi fagyi recept! A gyümölcsöket bátran variáljuk, ízlés szerint!

Hozzávalók

  • 2 bögre apróra vágott, fagyasztott ananász
  • 1 bögre fagyasztott eper
  • 2 evőkanál cukor
  • ½ bögre kókusztej

Elkészítés

Helyezzük a hozzávalókat a turmixgépbe, amíg krémes, sima állagú masszát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis extra kókusztejet. Tálaljuk pohárban vagy tölcsérben.

Vaníliás mangó jégkrém

Itt az ideje felhasználni a szekrényben porosodó pálcikákat, és elkészíteni ezt az isteni, házi fagyi receptet! Egyszerűbb, mint aminek tűnik!

Hozzávalók

A mangó fagylalthoz:

  • 2 mangó
  • 400 gramm zsíros tejszín
  • 3 pohár friss tej
  • ½ pohár cukor

A vanília fagylalthoz:

  • 2 pohár tejszín
  • 1 pohár zsíros tej
  • ½ pohár cukor
  • 1 vanília rúd belseje
  • ¾ teáskanál vanília aroma

Elkészítés

A mangó fagylalt hozzávalóit helyezzük a robotgépbe, és turmixoljuk nagyjából egy percig, amíg szép, sima krémet nem kapunk. Tegyük egy órára lefedve a mélyhűtőbe, majd egy óra múlva keverjük meg. Ezután tegyük vissza a mélyhűtőbe még négy órára.

A vanília fagylalthoz öntünk a lábosba egy pohár tejszínt, majd a cukrot is. Kaparjuk bele a vanília rúd belsejét, ezután dobjuk hozzá magát, a rudat is. Melegítsük a keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor készen van, adjuk hozzá a másik pohár tejszínt, a tejet és a vanília aromát, majd tegyük a hűtőbe. Amikor kellően kihűlt a keverék, távolítsuk el a vanília rudat, és öntsük a krémet a fagylaltgépbe!

Tálalás

A jégkrém elkészítéséhez először is helyezzünk a formákba egy kanállal a mangó fagylaltból, majd tegyük őket vissza a mélyhűtőbe egy órára. Ezután hozzáadhatjuk a vanília réteget és még egyet a mangó rétegből. Nyomjunk a közepükbe egy pálcikát, és hagyjuk őket összeállni a jégszekrényben egy éjszakán át. Tálalás előtt mártsuk a formákat meleg vízbe, így könnyen eltávolíthatjuk a formát. És már élvezhetjük is a jól megérdemelt, házi fagyinkat!

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Nice cream, avagy fagyi lelkiismeret-furdalás nélkül

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>