A tikkasztó hőségben semmi nem esik jobban egy jeges desszertnél. Főleg, ha még ki sem kell mozdulnunk érte otthonról. A házi fagyi ugyanis nem csak egészségesebb, mint a bolti verziók, de sokkal kényelmesebb is a teraszon ülve élvezni, mint kígyózó sorokban állni érte.
Íme, három házi fagyi recept a fagylalt szendvicstől a gyümölcsös gombócokig, melyeket magunk is könnyedén elkészíthetünk!
Fagylalt szendvics
Ez a házi fagyi recept senkinek nem okozhat csalódást. A fagylalt szendvics ugyanis egyszerre lágy és jeges, édes és roppanós. Tökéletes kényeztetés a forró napokra!
Hozzávalók
- Egy nagy csomag keksz (háztartási vagy ízlés szerint egyéb, ropogós keksz is megteszi)
- 400 gramm cukrozott sűrített tej
- 600 ml magas zsírtartalmú tejszín
- 1 nagy tábla csokoládé, esetleg ropogós karamella darabok
Elkészítés
Egy tepsibe fektessük le a keksz felét szépen, sorjában. Verjük fel a tejszínt a sűrített tejjel, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk a keverékhez az apróra tört csokoládé és karamella darabokat, majd oszlassuk el a krémet a kekszeken. Helyezzük a massza tetejére a maradék kekszet. Fedjük le, és estére tegyük a mélyhűtőbe. Másnap már csak fel kell szeletelnünk a házi fagyi kreálmányunkat, és kész is a jégkrém szendvics!
Ananászos-epres gombócok
Amennyiben klasszikus gombócokra vágyunk, íme, egy egyszerű és egészséges házi fagyi recept! A gyümölcsöket bátran variáljuk, ízlés szerint!
Hozzávalók
- 2 bögre apróra vágott, fagyasztott ananász
- 1 bögre fagyasztott eper
- 2 evőkanál cukor
- ½ bögre kókusztej
Elkészítés
Helyezzük a hozzávalókat a turmixgépbe, amíg krémes, sima állagú masszát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis extra kókusztejet. Tálaljuk pohárban vagy tölcsérben.
Vaníliás mangó jégkrém
Itt az ideje felhasználni a szekrényben porosodó pálcikákat, és elkészíteni ezt az isteni, házi fagyi receptet! Egyszerűbb, mint aminek tűnik!
Hozzávalók
A mangó fagylalthoz:
- 2 mangó
- 400 gramm zsíros tejszín
- 3 pohár friss tej
- ½ pohár cukor
A vanília fagylalthoz:
- 2 pohár tejszín
- 1 pohár zsíros tej
- ½ pohár cukor
- 1 vanília rúd belseje
- ¾ teáskanál vanília aroma
Elkészítés
A mangó fagylalt hozzávalóit helyezzük a robotgépbe, és turmixoljuk nagyjából egy percig, amíg szép, sima krémet nem kapunk. Tegyük egy órára lefedve a mélyhűtőbe, majd egy óra múlva keverjük meg. Ezután tegyük vissza a mélyhűtőbe még négy órára.
A vanília fagylalthoz öntünk a lábosba egy pohár tejszínt, majd a cukrot is. Kaparjuk bele a vanília rúd belsejét, ezután dobjuk hozzá magát, a rudat is. Melegítsük a keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor készen van, adjuk hozzá a másik pohár tejszínt, a tejet és a vanília aromát, majd tegyük a hűtőbe. Amikor kellően kihűlt a keverék, távolítsuk el a vanília rudat, és öntsük a krémet a fagylaltgépbe!
Tálalás
A jégkrém elkészítéséhez először is helyezzünk a formákba egy kanállal a mangó fagylaltból, majd tegyük őket vissza a mélyhűtőbe egy órára. Ezután hozzáadhatjuk a vanília réteget és még egyet a mangó rétegből. Nyomjunk a közepükbe egy pálcikát, és hagyjuk őket összeállni a jégszekrényben egy éjszakán át. Tálalás előtt mártsuk a formákat meleg vízbe, így könnyen eltávolíthatjuk a formát. És már élvezhetjük is a jól megérdemelt, házi fagyinkat!
(D.R.) A cikk forrása itt >>
Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva >>