Házasság, válás, újrakezdés: 2018 a párkapcsolati hullámvölgyek éve volt

Egy párkapcsolat 50 felett sokféleképpen alakulhat
Egy párkapcsolat 50 felett sokféleképpen alakulhat

Nem telik el év szerelem nélkül, nem volt ez másként 2018-ban sem. Csalódtunk vagy éppen a felhők felett lebegtünk, kinek mit jelentett idén a párkapcsolat 50 felett. Igyekeztünk minden érzésről írni nektek, minél több olvasónkat megszólítani, megérinteni, minél több segítő kezet nyújtani – természetesen virtuálisan. Lássuk a párkapcsolati témák 2018-as válogatását!

Házasságok

Idővel minden kapcsolat kihűl, a rózsaszín köd akarva akaratlanul is felszáll. A szürke hétköznapok viszont nem jelentik azt, hogy mindennek vége! A szerelem életben tartható, csak egy kis kitartás és akaraterő kell hozzá. Adtunk pár tippet a tanácstalanabbaknak.

Így szerethetsz bele újra a férjedbe

Sajnos kevesen hisznek már a monogámiában, pedig igenis létezhet. Utánajártunk a hűség titkának, ráadásul rögtön mind a tíznek. Ha valaki ezek mentén az elvek mentén menedzseli a házasságát, nagy meglepetés már nem érheti.

A monogám házasság 10 titkos összetevője

Válások

Törődünk, törődünk, aztán jól pofára esünk. No, de nehogy azt higgyük, hogy csak mi kerülünk a padlóra! Amikor mi onnan felállunk, a férfiak váltanak le minket. Idővel minden férfi rájön, kit veszített, ha egy törődő nőt hagyott veszni. Levelet fogalmaztunk ezeknek a férfiaknak.

Végül minden férfi megbánja, ha elengedett egy törődő nőt

Nem lehetünk egészen biztosak benne, hogy az igazi mellett leltük-e meg a helyünket. Egy-két árulkodó jel segít megmutatni, ha még nem járunk a végcélunknál. Eltérő értékrend, problémás kommunikáció és a bizalom hiánya csak pár azokból a jelekből, melyek tanúskodnak róla, ha nem a jó ember mellett vagyunk.

Hat árulkodó jel, hogy nem vagytok lelki társak

Van az úgy, hogy több évtized után ér véget egy kapcsolat. Sőt, előfordul az is, hogy mi magunk mit sem tehetünk ellene. A kapuzárási pánik sokunknak ismerős lehet, minket és férjeinket egyaránt megbolondítja. Idén több személyes történetet is közöltünk, egyik kedvencünk Poszi válásának brutálisan őszinte forgatókönyve volt.

Válás 31 év után, avagy kapuzárási pánik a pasiknál

Újrakezdések

Ezerszer is inkább a szingliség, mint egy mérgező kapcsolat! Idén többször is foglalkoztunk az erős és bátor szingli nőkkel, igyekeztünk a szingliséget pozitív oldalról megközelíteni. Hiszen szinglinek lenni egyáltalán nem magányos vagy ijesztő életforma, sokan mégis így vélekednek róla. Az 50folott.hu számtalanszor cáfolta meg ezt.

Inkább legyünk egyedül, mint olyannal, aki nem érdemel meg minket?

Nem szabad erőltetni az ismerkedést, mert olykor nagyobb károkat okoz, mint a szingliség. Körbejártuk a randizás árnyoldalait is, őszintén meséltünk a kudarcokról és a sérelmekről.

Az ismerkedés olykor a magánynál is rosszabb

Reméljük, jövőre is kíváncsiak lesztek cikkeinkre és persze tanácsainkra, szívesen látunk oldalunkon mindenkit 2019-ben is!

Mihályi Fruzsina

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>