Házasság, válás, házasság – ugyanazzal az emberrel?

Az újraházasodás egyáltalán nem ritka
Az újraházasodás egyáltalán nem ritka

Ma már semmin sem lepődünk meg, ha párkapcsolatokról van szó, így az újraházasodás sem annyira idegen nekünk. A sztárvilágban és a hétköznapi életben is találni példákat elváló majd életüket újra összekötő párokról.  Íme, egy történet, mely a templomban végződött, de a válóperes ügyvédet is megjárta.

Ben és Elizabeth történetéről még könyv is született

Első házasság: 1967

Válás: 1998

Második házasság: 2010

Egy forgatáson találkoztak először, elmondásuk szerint szerelem volt ez első látásra. Négy hónappal később, a megismerkedésük napján Ben és Elizabeth összeházasodtak. Huszonegynéhány évvel később Elizabeth úgy érezte, el kell hagynia férjét, hogy megtalálhassa önmagát. „Őszintén hittem, hogy mindkettőnknek időre és térre van szüksége, hogy rálelhessünk az utunkra” – meséli.

Ben azonban nem így érzett. A válás pillanatától kezdve tudta, azon kell dolgoznia, hogy visszaszerezze Elizabethet. Közel laktak egymáshoz, ez sokat segített Bennek. Aztán a szeptember 11.-ei terrortámadás után fordult a kocka Elizabethnél is. Rájött, mennyire fontos, hogy közel tudja magához azokat, akiket szeret. Újra randevúzni kezdtek. 2015-ben Ben könyvet is kiadott „Waiting for Elizbeth” címmel, melyben azt írta: „Újra boldog házas ember lettem. Imádom a második feleségemet, talán még jobban is, mint az elsőt, és azt hiszem, ő is hasonlóan vélekedik a második férjéről.” (A szerelmükről és az én-fejlődésükről szóló trilógiáról részletek itt >> )

A házaspár interjúkérdésekre is szívesen válaszolt.

  • Milyen volt a szerelmi életetek a válás után?

Ben: A válás utáni első évben egyedül a munkámra fókuszáltam. Utána a barátaim visszarángattak a való életbe, volt pár randevúm és rövid kalandom, de szikrát senkivel sem éreztem. Egyikük sem volt Elizabeth.

  • Miben különbözik a második házasságotok az elsőtől?

Elizabeth: Sokkal türelmesebbek és elfogadóbbak vagyunk, mint azelőtt. Így sokkal szeretőbb környezet vesz minket körül.

Ben: Sokkal jobban értékelem őt. A kis dolgok, amik valaha idegesítettek benne, már nem érdekelnek a legkevésbé sem.

  • Milyen tanácsot adnátok azoknak, akik újraházasodni készülnek?

Elizabeth: Ha a szerelem és a vidámság még mindig ott van, menjetek bele! Van valami gyönyörű a történetben, amin osztoztok. Emlékezzetek a szépre!

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Miért jó újraházasodni?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>