Hat tudnivaló, amit jó lett volna ismerni botox kezelés előtt

A botox kezelés ma hétköznapi beavatkozás
A botox kezelés ma hétköznapi beavatkozás

Huszonévesen még könnyű volt a botox ellen kampányolni. Azt hittük, bőrünk örökké fiatal marad és nem értettük, miért injekcióznánk magunkba mérget önszántunkból. Aztán múltak az évek és megjelentek a szarkalábak. Egyre zavaróbbak lettek a ráncok, valamiért minden képen csak a barázdákat látjuk. Mostanra pedig egyre gyakrabban játszunk el a botox gondolatával. Amennyiben benned is felmerült már az ötlet, hogy botox kezelésre add a fejed (arcod), íme, néhány tudnivaló, mielőtt belevágsz!

A botox nem tünteti el a ráncokat

A botox valójában nem valamiféle vasaló, ami teljesen kisimítja a mély ráncokat. A tévhittel szemben a botox sokkal inkább egy megelőző módszer, amit még a szarkalábak megjelenése előtt érdemes elkezdeni használni.

Nem tart örökké

A glabella, azaz a két szemöldök közötti morcos vonal nagyjából három-négy hónapig bírja a következő botox kezelésig. A ránctalanító hatás egyes külső tényezők – úgymint a rendszeres testmozgás -, folyamán lerövidülhet, és nem tart három hónapnál sokkal tovább.

Fáj, még ha nem is túl sokáig

A tűszúrások kifejezetten jobban fájnak, mint egy szúnyogcsípés. És hiába a jeges borogatás, a botox kezelés okozta fájdalom még vagy fél órán át elkísér.

Mit nem szabad botox kezelés után?

Például edzeni vagy lefeküdni. A botox kezelés után két órán át a fejünket sem szabad előre dönteni, fontos, hogy egyenesben maradjunk. Valamint az ibuprofén és más vérhígító hatású gyógyszerek használata is kerülendő, ha nem akarunk szép kis véraláfutásokat az injekciók helyén.

Nem csak a sztárok kiváltsága

Elnézve a hollywoodi sztárokat, szinte biztosak lehetünk benne, hogy többségük találkozott már botox injekciós tűvel. Azonban meglepődnénk, ha tudnánk hányan próbálták már ki tágabb környezetünkben is. Egy adag botox tíz és tizenöt dollár között mozog, ami azt jelenti, hogy egy teljes homlok kezelés két-háromszáz dollárra jön ki. Hogy drága-e? Igen, de nem megfizethetetlen, csak a vörös szőnyegre való eljutás drága.

A botox nem mond ellent az elveidnek

Mind vágyunk arra, hogy jól nézzünk ki. Sokan elfogadjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk, ráncainkkal, őszülő hajunkkal együtt. Azonban ha nem tudunk megbékélni az arccal, ami visszatekint ránk a tükörből, miért ne változtathatnánk rajta? Amennyiben megengedhetjük magunknak a botox kezelést, és jobban éreznénk magunkat tőle, mi értelme van visszakozni?

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Milyen veszélyeket rejt egy plasztikai műtét?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>