Hat szokás, amely sikeressé teszi a fogyókúrát

A fogyókúra erősen próbára teszi az akaraterőt
A fogyókúra erősen próbára teszi az akaraterőt

Egyre jobban érezzük a tavasz közeledtét, és ilyenkor újra lázasan elmerülünk a fogyókúrák világában. Az általános szabályokkal mindannyian tisztában vagyunk: kevesebb kalória, több mozgás és máris beindul a fogyás. Ezek mellett mit tehetsz még a sikeres fogyókúrád érdekében? Az alábbi tanácsok olyan nőktől származnak, akik maguk is átlagosan 30 kilótól szabadultak meg, és átmentek azokon a nehézségeken, amelyek a fogyókúra alatt jelentkeznek. 

1. Fogadd el, hogy a változáshoz idő kell!

Ahogyan a plusz kilók sem egyik napról a másikra rakódtak rád, úgy ezeknek az eltüntetése sem fog pillanatok alatt végbemenni. Ez a legfontosabb, amit el kell fogadnod. Ha türelmetlenül állsz hozzá a fogyókúrához, akkor könnyebben feladhatod, ha az eredmények nem azonnal jelentkeznek.

2. Ne mérd magad naponta!

Ne ess abba a csapdába, hogy a mérleg rabja leszel. Az aktuális súlyodat az olyan tényezők is nagyban befolyásolhatják, hogy mennyit iszol aznap. Ne tedd ki magad annak, hogy egy kis stagnálás, vagy pici emelkedés hirtelen a kedvedet szegje! Inkább mérd meg magad hetente, és a céljaidat is heti szinten tűzd ki! Heti szinten sokkal könnyebb leadni egy-két kilót, ami téged is nagyobb örömmel tölt el.

3. Próbálj ki új módszereket!

Biztosan hallottad már, hogy az élet a komfortzónán túl kezdődik. Ez a felfogás érvényes a fogyás esetében is. Legalább egyszer próbálj ki valamilyen új mozgásformát, vagy kezdj el gyógyteákat inni, ha eddig még nem tetted! A lényeg, hogy ne unj bele a folyamatba, hanem vigyél bele mindig valami újítást!

4. Találd meg a számodra élvezetes megoldást!

Ha már elkezdtél kísérletezni a különböző fogyókúrás és sportolási módszerekkel, a legfontosabb, hogy abban örömödet is leld. A fogyókúrának nem kell feltétlenül szenvedéssel és lemondásokkal telinek lennie. Az egészséges ételek is lehetnek ugyanúgy finomak, és a mozgásformák közül is bőven találhatsz olyat, amelyet még élvezni is tudsz.

5. Írd le a céljaidat!

A célok kitűzésének és a szokások megváltoztatásának egyik kulcsfontosságú eleme, hogy kötelezd el magad amellett, amit el szeretnél érni. Ezt pedig úgy tudod a legkönnyebben kivitelezni, ha leírod a céljaidat. Nem véletlenül mondják, hogy a szó elszáll, az írás megmarad. Amint leírod, sokkal inkább elköteleződsz amellett, hogy megvalósítsd önmagad és elérd az áhított súlyt.

6. Oszd meg a barátaiddal!

“Mivel az evés része az életemnek, semmiképpen sem fogom megfosztani magam attól, ami boldoggá tesz” – mondja Annmarie Mercieri, aki több mint 85 font súlyt vesztett. “Az egyik legnagyobb dolog, ami segített nekem a fogyókúrában, hogy megosztom a “rossz” ételt valakivel. Így hajlamosabb vagyok kevesebbet enni, mert nem akarom, hogy a barátom falni lásson.

(H.N.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>