Hat olyan szokás, amelytől idősebbnek tűnsz

A fiatalos külső a dohányzás elhagyásán is múlik
A fiatalos külső a dohányzás elhagyásán is múlik

Akárcsak az adók és a halál, úgy az öregedés sem kerülhető el. Sokan azonban már idő előtt idősebbnek néznek ki, pedig ez ellen könnyen tehetnének. Íme, itt az a hat szokás, mely egyértelműen öregít.

1. Megfeledkezünk a napvédő krémről

Bizony sokan nem tudják, de a nap káros sugarai jelentős mértékben gyorsítják a bőr öregedését. Még télen is fontos a fényvédő kozmetikumok alkalmazása, hiszen bőrünk állandóan ki van téve a káros sugaraknak, melyek sötét foltokat, ráncokat vagy súlyosabb esetben bőrrákot is okozhatnak.

2. Nem alszunk eleget

Az alvás nem csak a kiegyensúlyozott élet elengedhetetlen eleme, de az örök fiatalságé is. A bőrünk is éjszaka pihen, akárcsak az egész szervezetünk, alvás közben regenerálódik az egész napos igénybevétel után. Ha nem alszunk eleget, bőrünknek nincs esélye kiheverni a káros sugarak és a szennyezett levegő hatásait.

3. Nem eszünk elegendő zöldséget és gyümölcsöt

Az egészséges étrend képtelen nélkülözni a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztást. A vitaminbombák felveszik a harcot a betegségekkel szemben, és a bőr idő előtti öregedését is meggátolják. A fiatalos külső elengedhetetlen eleme a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, hiszen azok tartják fitten bőrsejtjeinket.

4. Túl sok cukrot fogyasztunk

A túlzott cukorfogyasztás következményeként bőrünkön pattanások, vöröses foltok jelenhetnek meg, és a velük való küzdelem hosszú távon a bőr idő előtti öregedéséhez vezet. A fehér kenyér, a jégkrém és a sok chips egyaránt kerülendőek, ha a fiatalos külső a célunk. A sok cukor ráadásul a fogakat is rontja, pedig egy egészséges mosoly nélkül képtelenség fiatalnak tűnni.

5. Dohányzunk

Téved, aki azt hiszi, hogy a dohányzás csak a tüdőnek árt. A cigaretta bizony, ha akarjuk, ha nem, öregít. Bőrünk idő előtt öregedik, és örökre búcsút mondhatunk a fiatalos külsőnek. Ezt igazolja egy vizsgálat, amely egy amerikai kutatásban 79 ikerpárt vizsgált, akik közül csak az egyikük volt rendszeres dohányzó. A káros szenvedéllyel élő személynél szem alatti karikák, ajak körüli ráncok jelentek meg, míg az egészsége ikerpárnál ezekre nem volt példa. A dohányzás akadályozza az oxigén áramlását a szervezetünkben, amely viszont az egészséges bőrhöz elengedhetetlenül fontos.

6. Túl sok alkoholt fogyasztunk

Oka van annak, hogy másnaposan nem festünk valami jól. Az alkohol csökkenti bőrünk antioxidáns szintjét, így a bőr állapota egyértelműen károsodik. A túlzott alkoholfogyasztás a bőr idő előtti ráncosodásához vezethet. Az alkohol dehidratálja a bőrt, így fontos, hogy napi 2 pohár alkoholnál ne nagyon fogyasszunk többet.

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Öt öregítő divatbaki

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>