Hat negatív embertípus, akit nagy ívben kerülni kell

Több negatív embertípus is jelen lehet az életünkben
Több negatív embertípus is jelen lehet az életünkben

Figyelem! A cikk olvasása során lehet, hogy túl sok kellemetlen felismeréssel szembesülsz majd. Előfordulhat, hogy kiderül: ez a néhány negatív embertípus bizony a te életedben is jelen lehet, lehetett. Sőt, az is lehet, hogy egyetlen személy hordozott magában egyszerre több negatív személyiségjegyet. No de, fel a fejjel! Cikkünk után tudni fogod, kiket kell nagy ívben elkerülni a jövőben.

1. Nárcisztikus embertípus

A nárcisztikus emberek képtelenek mást szeretni magukon kívül, hiszen önmaguk megszállottjai. Egyedüli örömüket abban lelik, ha káoszt teremtenek mások életében, ha porrá zúzhatják mások önbecsülését. Ahhoz, hogy a kapcsolat működhessen egy nárcisztikus jellemmel, rengeteg erőfeszítésre van szükség, és a siker még a kemény munka után sem garantált.

2. Paranoiás embertípus

A paranoiát túlzásba vivő emberek képtelenek nyugton maradni, állandóan féltékenyek és irányítani akarnak. Szüntelenül azt képzelik, hogy veszély leselkedik rájuk, hogy a partnerük félrelép majd. Az ilyen embertípus kifejezetten negatív hatással lehet egy párkapcsolatra.

3. Féltékeny embertípus

A kontrollt kézben tartó emberek szeretnek uralkodni mások felett. A féltékenységet képesek olyan magas szintre emelni, ahol párjukat már el sem engedik maguk nélkül sehova. Ha valami nem úgy történik, ahogyan azt ők elképzelték, máris áll a bál.

4. Önző embertípus

ad

Ó, attól tartok, többen is tudjuk, kikről is szól ez a pont. Emberekről, akiket totálisan hidegen hagy mások véleménye, személye, jóléte, jókedve. Nem érdekli őket más, egyes egyedül saját maguk és a saját igényeik. Empátiára képtelen embertípus ez, akikkel a párkapcsolat már az első percben halálra van ítélve.

5. Alkoholista

Képtelenek az őszinteségre, nem mondanak igazat sem másoknak, sem pedig maguknak. Akárcsak minden más függőség áldozatai, ők sem képesek a tisztánlátásra, képtelenek rá, hogy belássák: problémájuk van. Márpedig azon nem lehet segíteni, aki nem akar segíteni magán. Túl sokan túl sokáig tartunk ki az alkoholisták mellett, azt gondolván, hogy egy nap majd végre kigyógyulnak a szenvedélybetegségből. Sajnos sokan csúnyán pórul járunk.

6. Mérgező kapcsolatokat ápoló embertípus

Ez a negatív embertípus olyan kapcsolatokat éltet, amik bizony több sebből is véreznek. Biztos hallottátok már a mondást: madarat tolláról, embert barátjáról. Nem mindegy, kikkel vesszük körbe magunkat, kikkel ápoljuk a viszonyt. A mérgező exek és a mélybe húzó barátok mind intő jelek lehetnek.

(M.F.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Mérgező kapcsolatok ellen leghatásosabb az önvédelem

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>