Hat egyszerű szépségtrükk, ami megkönnyíti a mindennapi rutint

Szépségtrükk például a lakkozás utáni hideg víz
Szépségtrükk például a lakkozás utáni hideg víz

Egy-egy szépségtrükk csodákra képes. A megfelelő módszerek segítségével drága krémek és eszközök nélkül is nézhetünk ki fantasztikusan. Hullámos frizurát szeretnél vagy eltüntetni a táskákat a szemed alól? Olvass tovább és meglátod, mindenre létezik szépségtrükk!

1. Természetes hullámok

A hajsütővas nem csak macerás, de roncsolja is hajunkat. Íme, egy szépségtrükk, amivel hő-sokk nélkül varázsolhatunk természetes hullámokat! Helyezz egy rugalmas hajpántot a fejedre, és kezdd el rajta körbetekerni a hajad. Amint a homlokod egyik oldalától elértél a tarkódig, ismételd meg a műveletet a másik oldalról is. Várj így néhány órát, vagy aludj rá! Másnapra egész biztosan gyönyörű loknikkal büszkélkedhetsz.

2. Sűrűbb haj hatás

Amennyiben kevés, vékony szálú hajad van, ez a szépségtrükk neked lett kitalálva. Először is fogd fel a hajad laza kontyba. Vizsgáld át a hajvonalad, hol látszik több a fejbőrödből, mint kellene. Egy szélesebb sminkecsettel vigyél fel a hajaddal megegyező színű szemhéjpúdert a kritikus területekre! Ez a szépségtrükk biztosítja, hogy hajad sűrű benyomást keltsen.

3. Kisimult szemek

Az állandó képernyő bámulás és az éjszakázás gyakran nem kívánt következményekkel jár. Mint például felduzzadt, karikás szemekkel. Szerencsére erre is létezik szépségtrükk! Vészhelyzet esetére ajánljuk a koffeint tartalmazó, zöld teával töltött, nedves – lehűtött – tea filtert! Helyezd a szemedre öt percre, és már kész is vagy. A zöld teában található csersavak ugyanis így bejutnak a vérkeringésedbe és felfrissítik a szemkörnyéket.

4. Egész napos illat

Szeretnéd, hogy a parfümöd egész nap érezhető legyen? Íme, egy szépségtrükk, ami lehetővé teszi! Mielőtt befújnád magad, helyezz egy kis vazelint az érintett területekre. A csuklódra, a nyakadra és a füled mögé is mehet. Majd erre fújd kedvenc parfümöd! A vazelin segít, hogy az illat megtapadjon a bőrödön és egész nap érezni lehessen.

5. Tökéletes körmök

Egy örökkévalóságnak tűnik, mire megszárad a körömlakk. Nincs türelmünk kivárni, és sajnos ezért gyakran belenyúlunk, belealszunk. A hideg víz azonban hatásos szépségtrükk a problémára. Helyezzük frissen festett körmeinket legalább három percre jéghideg vízbe. A körömlakk rádermed a körmökre, és mire kivesszük, már meg is száradt.

6. A mindenre jó kókuszolaj

Egy üveg kókuszolaj egy egész polcot felszabadíthat a fürdőszobádban. Használhatod ugyanis testápolóként, hajpakolásnak, ajakírnak, de még szemkörnyék-ápolónak is. Nincs olyan hidratálásra váró terület, amit ez a szépségtrükk ne oldana meg. Éljen a kókuszolaj!

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

A megfelelő arcápolás 50 felett téged is megfiatalít

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>