Hat egyszerű indok, ami miatt kifejezetten jó egyedül élni

Az egyedül élés sok szabadságot ad
Az egyedül élés sok szabadságot ad

Egyedül élni olyan, mint gazdagnak lenni. Merész kijelentés volna? A folytatásban egy 50 pluszos nőt hívunk segítségül, hogy érveljen az állítása mellett.

1. Én vagyok a főnök

Amikor egy gazdag emberre gondolok, mindig egy szabad akaratú, független személyt látok magam előtt. Akármit elintézhet és megkaphat, és én pontosan ugyanígy érzem magamat az egyedül éléstől. Senki nem szól bele semmibe, azt a bútort választom, ami tetszik, akkor teszek ki virágot, amikor tetszik, akkor kapcsolom át a tévét, amikor szeretném. Arra költöm a pénzemet, amire szeretném, annyit invesztálok magamba vagy a házba, amennyi éppen jól esik.

2. Én osztom be az időmet

A gazdag emberek oda és akkor repülnek a magánrepülőjükön, amikor kedvük szottyan. Nekem ugyan nincsen privát jet-em, de megvan a szabadságom, hogy akkor és azt tegyek, amit jónak látok. Ha az éjszaka közepén kipattan a szemem, zavartalanul Candy Crushozhatok az iPademen, vagy lámpafénynél kezdhetek bele az olvasásba, nem szól meg érte senki sem, nem kell alkalmazkodnom senkihez sem.

3. A La Carte módra étkezem

Nem kell kiszolgálnom senki ízlését, azt főzök, amit szeretnék. Minden étkezésnél eldönthetem, mit kívánok éppen, és senkihez sem kell alkalmazkodnom a választáskor. Az egyedül élés olyan szabadságot ad, melyért a gyomrom is hálás. Ahányszor visszaemlékszem, hogyan kiabálta a férjem minden nap munka után hogy „Mi lesz a vacsora?”, a hideg futkos a hátamon.

4. Szabad vagyok

Akármikor elköltözhetek egy másik városba. Egész nap olvashatok vagy blogolhatok. Egész nap kötni tanítós videókat nézhetek a youtube-on. Akkor és azt csinálom, amire épp vágyom. Még a házat is rendetlenül hagyhatom reggel, amikor elmegyek, mert senki sem fog kiabálni velem azért, amiért nem tettem rendet.

5. Én vagyok a középpont

Az élet, amit élek, valóban csak az enyém. Én vagyok a főszereplője, a rendezője és az írója is. A magam tempójában fedezhetem fel, hogy ki vagyok, és ez nagyon tetszik.

6. Magamra költöm a pénzemet

Minden forint, amiért megszenvedek, engem illet meg. Nem vagyok gazdag, az egyedül élés valamilyen formában mégis azzá tesz. Persze nekem is vannak spórolós időszakaim, ám összességében nincs okom panaszra, lehetőségem adódik rá, hogy költsek magamra.

Igen, egyedül élek. Néha ijesztő és magányos, nem tagadom. A mi korunkban már mindannyiunknak vannak csomagjai, jók és rosszak egyaránt. Hiába az egyedül élés minden nehézsége, összességében mégis jobb, mint a rossz ember után hajtogatni a vécéülőkét.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Nyolc érv, miszerint jobb egyedül, mint megállapodni egy arra érdemtelen ember mellett

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>