Hat árulkodó jel, hogy nem vagytok lelki társak

A lelki társak sok mindenben egy húron pendülnek
A lelki társak sok mindenben egy húron pendülnek

Akár hiszel a lelki társak létezésében, akár nem, egyes párok mégis olyanok, mint akiket egymásnak teremtettek. Sokan viszont éppen csak elviselik egymást. De honnan tudjuk, melyik kategóriába tartozunk? Hiszen a lelki társak között is vannak konfliktusok. Akkor a mi kapcsolatunk normális, vagy tényleg nem a nekünk való mellett kötöttünk ki? Íme hat árulkodó jel, amiből biztosan kiderül, ha nem vagytok lelki társak. 

1. Nem egyezik az értékrendetek

Mindenki más értékek és prioritások szerint él, de fontos, hogy partnereddel egy hullámhosszon legyetek ezen a téren. Persze ettől függetlenül lehetnek nézeteltérések, de ha már az értékrendetek is merőben különbözik, sosem lesztek igazi lelki társak.

2. A kapcsolatod nem illik az életedbe

Egy egészséges kapcsolatban a felek megtartják függetlenségüket, miközben át is adják magukat a partnerüknek. Ehhez elengedhetetlen, hogy legyen valami közös bennetek. Hasonló ízlés és érdeklődés nélkül nem tudtok közös programokat szervezni, de még az is nagy fejtörést okoz, melyik filmet nézzétek meg.

3. Megrekedtél

A párkapcsolatod tényleg a legjobbat hozza ki belőled? A lelki társak ösztönzik egymást, és elősegítik a személyes növekedést. Ellenben ha azt érzed, hogy megrekedtél, és a kapcsolatod több fájdalommal jár, mint örömmel, nem a megfelelő személlyel vagy együtt.

4. Túl sokat gondolkozol, hogy vajon megéri-e

A lelki társak jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. Bármit is hoz az élet, együtt vészelik át. Ha kétségeid támadnak, megéri-e kitartani partnered mellett, ha nem vagy biztos benne, hogy így akarod leélni az életed, az bizony már intő jel.

5. Baj van a kommunikációval

Állandóan a nyakadban van, vagy soha nem lehet elérni? Amikor pedig végre rendesen tudnátok beszélni, olyan érzésed van, mintha egy másik nyelven magyaráznál? Rendes kommunikáció nélkül sosem fogjátok megérteni egymást, egy idő után pedig csak fárasztóvá válik az egész hercehurca.

6. Nem számíthatsz rá

Amikor egy kapcsolat igazán jól működik, biztos lehetsz benne, hogy a partnered mindenben kiáll melletted. Azonban ha nem számíthatsz rá, sőt félnél is tőle támogatást kérni, semmiképp sem vagytok igazi lelki társak.

Ha nem is hiszel a lelki társak létezésében, abban egyet érthetünk, egy kapcsolat lényege, hogy jobbá tegye az életünket. Légy őszinte magadhoz, és ha nem érzel így, lépj tovább!

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>