Hasznos divattippek alacsony nőknek

Jó esetben már fiatalon tudjuk, hogy az alacsony termethez milyen ruhák előnyösek
Jó esetben már fiatalon tudjuk, hogy az alacsony termethez milyen ruhák előnyösek

Az igazán szép dolgok olykor kis csomagolásban érkeznek, sok alacsony lány mégis úgy érzi, öltözködésével magasabb látványt kell, hogy keltsen. De mindig az kell, ami nincs, nem igaz?

Most jöjjenek olyan divattippek alacsony nőknek, amelyek önbizalmat és magabiztos kisugárzást adnak. Először írunk pár alapszabályról, majd bemutatunk néhány igazán ütős szettet.

Az 1/3 – 2/3-os szabály

Az alacsony hölgyeknek nem szabad öltözködéskor két részre osztaniuk a testüket. Kétharmadot kell eltakarni az alsó öltözettel és egyharmadot a felsővel.

Ügyelni kell a hosszúságra!

Az alacsony nőknek oda kell figyelniük nadrágjuk, szoknyájuk hosszára is. A vádli légteréig érő ruhadarabok nem bizonyulnak jó választásnak. Vagy rövid, térd fölé érő öltözékre van szükség, vagy egészen bokáig érőre.

Egyszínű, de nagyszerű!

Az alacsony lányoknak megéri ám a színekre is odafigyelniük. Vagyis pontosabban egy darab színre, hiszen a kisebb termetű nőket a sokszínű darabok nem láttatják magasabbnak.

Nem mindegy a forma sem

A szögletes formájú darabokat legjobb elkerülni, ha alacsony a termetünk, mert ezek nem igazán passzolnak testalkatunkhoz.

Legyen csíkos?

Ha az alacsony nők csíkos ruhadarabot szeretnének viselni, legjobb, ha függőleges csíkozású darabokat választanak, hiszen ezektől magasabbnak tűnnek. Ez a szabály főleg az egyrészes ruhákra és a nadrágokra igaz, a felső nem baj, ha vízszintesen csíkos.

A kiegészítő is fontos

Az alacsony nők kiegészítőinek, beleértve nyakláncaiknak és öveiknek is vékonynak kell lenniük. Semmiképp sem előnyösek például a vaskos, nagyobb nyakékek.

Íme, a szettek!

Végezetül következzék pár szett, melyek már ránézésre is hasznos divattippekkel látnak el minket. Bármelyik összeállítás bátran másolható, kreatívan átalakíthatjuk a ránk jellemző stílusnak, kornak megfelelően.

Ceruzaszoknya

Divattippek alacsony nőknek

A ceruzaszoknya a lehető legjobb ruhadarab, amit egy alacsony nő birtokolhat. Betűrt, bő blúzzal és magas sarkúval együtt hordva kizárt, hogy ne tűnjünk magasabbnak.

Overál

Divattippek alacsony nőknek

A nyári napokon roppant mutatósak és kényelmesek az overálok. Az alacsony lányoknak ráadásul extrán előnyösen állnak.

Egyrészes ruhák

Divattippek alacsony nőknek

Az egyrészes ruhák az alacsony nőknek is jól állnak, csak a hosszra kell odafigyelni. Mint fent is említettük, vagy térd fölé, vagy bokáig érő szereléseket kell választani.

Hosszú kardigánok, kabátok

Divattippek alacsony nőknek

A hosszabb fazonú felső öltözetek mindenképpen elengedhetetlen elemei ruhatárunknak, ha nem születtünk égimeszelőknek.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Még hogy nincs divat 50 fölött? Mutatunk néhány látványos szettet!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>