Három támadható indok arra, hogy valaki mellett megállapodj

A párkapcsolat 50 felett gyakran csak megalkuváson alapul
A párkapcsolat 50 felett gyakran csak megalkuváson alapul

Sajnos sokan a rossz indokok miatt élünk együtt valakivel, a párkapcsolat 50 felett is tartogat csapdákat. Kapcsolatfüggők vagyunk, képtelenek vagyunk az egyedüllétre, vagy egyszerűen csak a könnyebb utat választjuk. Az egyedülállók ráadásul hatalmas számban állapodnak meg a rossz okok miatt. Lássuk, melyek ezek!

1. Vele maradni, mert bármit megtenne érted

Azok a férfiak, akik bármit megtennének érted, csak akkor jó fogások, ha te magad szerelmes is vagy beléjük. Csak azért együtt lenni valakivel, mert ő tűzön-vízen átmenne érted, nem elég jó indok. Nagyon könnyű belekényelmesedni egy olyan kapcsolatba, melyben szeretve vagyunk. Mégsem szabad elfelejteni, megvizsgálni a másik oldalt is! Te is azt érzed, amit a párod? Elemezd a helyzetedet! Miért jöttél össze vele első körben? Megvolt a szoros érzelmi kötelék? Vagy csak legalább volt valaki?

2. Vele maradni, mert kell valaki az életedbe

Néha a hócipőnk tele van az egyedülléttel és azzal, hogy minden problémával egyedül kell szembenéznünk. Sérülékenynek, gyengének és magányosnak hisszük magukat, így fejvesztve egy párkapcsolatba rohanunk. Igazából már az is mindegy nekünk, hogy ki, csak valaki legyen mellettünk. Valaki, aki miatt nem kell egyedül vacsorázni menni, valaki, aki miatt nem kell egyedül megjelenni az esküvőkön, valaki, aki miatt nem kell egyedül utazni.

Sok nő ilyenkor olyan férfival jön össze, akiknek nagy szüksége van egy társra, egy támaszra. Megvannak a maga problémái, mi nők pedig minek sem örülünk jobban, mint egy „projektnek”, mely lefoglal minket, melyben megmenthetünk valakit. Meg kell tanulnod egyedül lenni, meg kell tanulnod válogatni! Nem jöhetsz össze akárkivel, ugyanis olykor rosszabbat teszel magaddal, mintha elviselnéd az egyedüllétet.

3. Vele maradni, amíg nem jön más

Ez egy veszélyes terep! Már a megfogalmazáson is érzed, mennyire szívtelen és nyers, ugye? Hidd el, ha együtt vagy valakivel, aki nem a megfelelő számodra, akkor csak nehezebbé teszed, hogy az igazi rád találjon. Minden energiád, időd és szereteted egy olyan férfibe invesztálod, aki igazából nem éri meg a befektetést. Ha nem ő a megfelelő számodra, légy őszinte magadhoz, és engedd el! Merj szembenézni az ijesztő egyedülléttel, és hidd el, a sors megjutalmaz majd téged a bátorságodért!

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Vajon az igazi van melletted?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>