Három különleges forralt bor a két ünnep közötti napokra

A forralt bor készítése nem maradhat ki az ünnepeken
A forralt bor készítése nem maradhat ki az ünnepeken

A karácsonyi vásárok, téli összejövetelek elmaradhatatlan kelléke a forralt bor. Jó sok fahéjjal, naranccsal és almával ismerjük, pedig a forralt bor készítése rengeteg recept szerint lehetséges. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy az idei ünnepen a forralt bor készítése ne a megszokott rutin szerint történjen!

Indiai fűszeres forralt bor készítése

A jó forralt bor készítése a helyesen megválasztott hozzávalókon múlik. Ez esetben egy hagyományostól eltérő, keleties, fűszeres végeredményt kapunk.

Hozzávalók

  • 1 üveg vörösbor (Lehetőleg gyümölcsös, nem túl édes, például Cabernet Sauvignon.)
  • 2 pohár alma cider
  • ¼ pohár méz
  • 1 narancs leve
  • 5 darab szegfűszeg
  • 4 zöld kardamon
  • 2 egész fahéj
  • 1 csillagánizs
  • ¼ pohár brandy
  • díszítésnek narancsszeletek és fahéj

Elkészítés

A brandy kivételével keverjük össze a hozzávalókat és lassú tűzön főzzük fél-egy óra hosszat. Öntsük hozzá a brandyt és tálaljuk bögrékben. Díszítésként adjuk hozzá a narancs szeleteket és a fahéjat.

Fehér alma cider forralt bor készítése hazai kísérletezőknek

Bár a forralt bor készítése fehérborból még nem olyan elterjedt a vásárokban, otthon nyugodtan megpróbálkozhatunk vele. A cider népszerűsége nálunk is egyre nő, úgyhogy ezt egy új, hazai specialitásnak is tekinthetjük. Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók

  • 1 liter alma cider
  • 3 evőkanál forralt bor fűszerkeverék
  • 1 muszlin zsákocska a fűszerkeveréknek
  • 1 üveg fehérbor
  • alma szeletek
  • fahéj díszítésnek

Elkészítés

Alacsony lángon melegítsük az alma cidert három-négy órán keresztül. Mindeközben a muszlin zsákocskába töltött forralt bor fűszerkeverék végig ázzon a ciderben. Csak akkor távolítsuk el, amikor már levesszük a tűzről az alma cidert és hozzákeverjük a fehér bort. Tálaljuk almaszeletekkel és egész fahéjjal.

Brazil forralt bor készítése

Meglepő, de a forralt bor készítése nem csak ezen a féltekén nagy hagyomány. A brazilok ugyanis élnek-halnak a forró italért, sőt a saját variációjukat is megalkották. Vamos ver!

Hozzávalók

  • 1 liter vörösbor, Merlot vagy Cabernet Savignon
  • ½ liter víz
  • 1 felszeletelt narancs
  • 2 szelet friss, hámozott gyömbér
  • 6 darab szegfűszeg
  • 3 egész fahéj
  • 1 pohár cukor

Elkészítés

Öntsük össze az hozzávalókat és melegítsük nagy lángon, amíg a cukor el nem olvad. Ezt követően forraljuk még tíz percig és kész is vagyunk. Ízlés szerint tálaljuk!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Fedezz fel új európai városokat, a szilveszter kiváló alkalom!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>