Három árulkodó jel, hogy eljött a válás ideje

Gyakran a válás már nem kerülhető el
Gyakran a válás már nem kerülhető el

Természetes, hogy a végsőkig ki akarunk tartani, ha a házasságunkról van szó. Amikor összekötjük az életünket egy másik emberrel, vállaljuk, hogy jóban, rosszban kitartunk mellette, míg a halál el nem választ. Olykor a válás mégis elkerülhetetlen. Cikkünkben bemutatunk három helyzetet, amikor a kitartás már nagy valószínűséggel nem jelent megoldást. 

1. A tisztelet abszolút hiánya

Ha az egyik vagy esetleg mindkét fél eljut arra a szintre, ahol már a legkisebb mértékben sem tiszteli partnerét, nagyon kevés az esély a házasság megmentésére. A harmonikus kapcsolatok a tiszteletre épülnek. Szerencsére némi tudatossággal, kemény munkával és odafigyeléssel még elkerülhető a válás. De ha egyszer oda a kölcsönös tisztelet és megbecsülés, be kell látni, hogy a kapcsolat bizony zátonyra futott.

2. Állandó konfliktusok a gyereknevelésben

Persze két szülő nem érthet mindig mindenben egyet gyerekükkel kapcsolatban. Az állandó vitázások és nézetbeli összeütközések viszont mindenkire rossz hatással vannak a családban. Az örökös perpatvar levét leginkább a gyerekek isszák meg. Nem tudják, kire hallgassanak, kinek a szabályai szerint éljék életüket, így veszítenek kiegyensúlyozottságukból. Néha bizony két nyugodt, veszekedéstől mentes otthon jobbat tesz, mint egy konfliktusokkal fűtött.

3. Érzelmi vagy fizikai bántalmazás

Az agresszív viselkedés semmilyen házasságban sem megengedett. Egy kapcsolatnak építenie kell, nem pedig rombolnia. Márpedig mind az érzelmi terror, mind a fizikai bántalmazás pusztító hatású. Érleld a válás gondolatát, ha a fenyegetések, a zsarolások és a folytonos kontrollálások állandóvá válnak a kapcsolatodban! Végül gyakran ezek vezetnek a fizikai agresszióhoz.

Mielőtt benyújtanád a válási kérelmedet, mindent meg kell tenned a házasságodért. A végsőkig küzdeni kell, hiszen egy kapcsolat sem könnyű, és nem is hullik készen az ölünkbe. A jó házasság örökké tartó munka eredménye.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>