Hallstatt, ahol még a telet sem utáljuk

Hallstatt káprázatos
Hallstatt káprázatos

Sokan legszívesebben elmenekülnénk a tél elől egy messzi, egzotikus és forró szigetre, ahol a hópelyhek csupán a tévében látott meteorológiai szenzációk. No, de tényleg ennyire szörnyűek és elviselhetetlenek volnának a telek?

Szerintünk néha a legjobb, ha egyenesen a közepébe utazunk, és átadjuk magunkat az általa kínált örömöknek. Mert bizony a tél ugyanannyi szépséget rejt magában, mint a nyár. Hallstatt városába utazva ezt még a szkeptikusabbak is rögtön elhiszik majd.

Utazás Hallstatt városába

Hallstatt a világ egyik legszebb tóparti városkája, melynek hangulatát az őt körülvevő hegyek láncolatának lenyűgöző látványa adja. Mivel ez a romantikus kis hely Ausztriában található, Magyarországról könnyen megközelíthető autóval, azonban mivel a városka tényleg nagyon pici, nem sok parkolóhelyet biztosít az autók számára. Az interneten a vonattal való utazást javasolják.

Mit csinálhatsz Hallstattban?

A városkában nem szükséges semmilyen jármű sem, tökéletesen elég a két lábunk, hiszen nincsenek nagy távolságok, ráadásul a hely atmoszféráját leginkább gyalogosan szívhatjuk magunkba.

Mivel a főlátványosság maga a táj, egy délután után felmerülhet benned a kérdés, hogy ezek után mi mást csinálhatnál még? Mindenképpen pattanj kompra, és szeld át vele a tavat, mert még a partról eléd táruló látványnál is szebb táj fogad majd.

Hallstatt legnépszerűbb látványossága a 250 éves sóbarlang, ide naponta indulnak túrák a városka szívéből. Dachstein is közel van, a jégbarlangokat mindenképpen érdemes ott megnézni.

Hány napra érdemes menni?

A halstatti utazás nem kell, hogy tovább tartson 1-2 éjszakánál. Tökéletes hétvégi kiruccanó hely, ahol egy kedves kis kandalló mellé kuporodva élvezheted a telet, például a pároddal. Ha hosszabb időre kapcsolódnátok ki, kössétek össze az utat más osztrák városok meglátogatásával is!

Hallstatt nem a turistalátványosságokról szól, sokkal inkább a csendről, a nyugalomról és a békéről. Hallstatt egy olyan városka, ahol kifejezetten élvezhető a tél, hiszen a szállingózó hópelyhek mesés látványt kölcsönöznek a tópartnak és a hegyvonulatoknak.

Mihályi Fruzsina

Brüsszel télen? Tökéletes úti cél egy hosszú hétvégére

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>