Hajfestő kisokos 50 fölötti nőknek

A hajfestés fontossága 50 fölött megkérdőjelezhetetlen
A hajfestés fontossága 50 fölött megkérdőjelezhetetlen

Hajfestés előtt nem árt átgondolni néhány dolgot. Hiszen annyi szín és árnyalat közül válogathatunk, de honnan tudjuk, jól választunk-e? Az aranyszőke, a gesztenyebarna vagy a vibráló vörös illik hozzánk a legjobban? Segítünk dönteni – 50 fölött is jól jön a segítség! 

Természetes kiválasztódás

Még mielőtt elérkeznél a hajfestés pillanatához, és belecsüccsennél a fodrász székébe, egyvalamit véss az eszedbe! A természetes hajszín mindig igazodik a bőröd tónusához, szemed színéhez. Így, ha elfogadod, hogy a vörös vagy például a szőke túlságosan elüt, és sosem fog jól állni, képes leszel magabiztos döntést hozni a hozzád leginkább passzoló árnyalatról.

Sötét gondolatok

Még ha a természetes hajszíned sötétbarna vagy fekete is volt, nem biztos, hogy még mindig ez a legjobb választás. Ennek oka, hogy öregedés során változik a bőrtónusunk, amihez viszonyítva a sötét haj túl nagy kontrasztot mutat. A fekete hajfestés tehát természetellenes hatást kelt, amivel az 50 fölötti nőknek egyszerűen nem érdemes kísérletezni. Helyette próbálkozz inkább melegebb, gazdag barna színekkel!

Engedd be a napfényt!

A legjobb módja, hogy elrejtsd az ősz hajszálakat, ha kiemeled őket! Hadd magyarázzuk meg. Amennyiben eleve világos a hajad, vigyél bele egy kis melírt, ami az ősz hajat szőkévé varázsolja! Ha azonban bőrtónusodból adódóan inkább a sötét haj áll jól, akkor sem kell kétségbe esned! Egy pár árnyalattal világosabb satír nem csak elfedi, amit el kell, de hihetetlen divatos is.

50 fölött ezüst hajkorona

Bár a hajfestés lehetőséget ad rá, hogy továbbra is gyönyörű arany, borostyán és barna árnyalatokban pompázzunk, mégsem kötelező ragaszkodnunk hozzá. A természetes, ragyogó ősz haj magabiztosságot, kiegyensúlyozottságot sugall. Gondoljunk csak kedvenc sztárjainkra, akik méltósággal viselik az ezüst koronát, mint például Diane Keaton vagy Meryl Streep.

Ősz lett, maradhat? Az ősz haj természetesen is szép

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>