Ha odafigyelsz a szemöldöködre, fiatalabbnak tűnhetsz

A fiatalos arc fontos része a szemöldök
A fiatalos arc fontos része a szemöldök

Természetes, hogy mindannyian fiatalos megjelenésre vágyunk, bár az idő múlásával ez egyre nehezebben elérhető. Egy új tanulmány az arcvonások erőssége és a fiatalos megjelenés kapcsolatát vizsgálta, és az eredményeket mindenképpen érdemes a hasznunkra fordítani.

Az arcvonások kontrasztja tompább

A kutatás az arc kontrasztjait vizsgálta a szemnél, a szájnál és a szemöldöknél. Nem meglepő módon, ahogyan idősödünk, úgy egyre kevésbé lesznek élesek az arcvonások kontrasztjai, amely főleg az ajkaknál és a szemöldöknél a legfeltűnőbb. A ráncok megjelenése mellett ez is oka annak, hogy valakit fiatalabbnak vagy idősebbnek látunk. Fiatalabb korban több kontraszttal rendelkezünk az arcvonásainkat illetően is, amely folyamatosan csökken a szem és a száj körüli területeken.

A kutatásban résztvevőinek 80 százaléka is azt mondta, hogy az erős kontrasztokkal rendelkezők fiatalabbnak tűntek azokhoz képest, akik arcán kevesebb kontraszt jelent meg. A legnagyobb hatást a szemöldök kontrasztjának elvesztése esetén mérték, és ennek megfelelően a szemöldöknek tulajdonították legerősebb fiatalító erőt.

Mit tehetünk az eredmények ismeretében?

Nagy szerencsénk van, ugyanis a kontrasztok növelése érdekében nagyon könnyen és egyszerűen tehetünk. Ha gyors megoldást szeretnénk, akkor a legegyszerűbben mindezt egy kis sminkkel érhetjük el, úgyhogy itt az idő használni a sminkceruzákat. Finoman húzzuk ki a szánkat, a szemünket és a szemöldökünket, ha szeretnénk egy kicsit fiatalítani a megjelenésünket a sminkünk segítségével.

Aki tartósabb és hosszabb távú eredményt szeretne elérni, annak is van megoldás. Ma már a sminktetoválások teljes mértékben elfogadottak, rendkívül jó minőségben állnak a rendelkezésünkre, megjelenésünk teljesen természetes lehet. Ezek a módszerek segítenek visszaadni az arcvonások kontrasztját, a sminkeléssel is kevesebb időt kell töltenünk a tükör előtt, ráadásul még az elkenődésével sem kell bajlódnunk.

A pozitív és fiatalító hatások érdekében mindenképpen érdemes megfogadnunk a szépítő kontrasztok bizonyított erejét.

(H.N.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>