Nincs ötleted, mi legyen a fa alatt? A kézzel készített ajándékok megmenthetnek!

A kézzel készített ajándékok visszanyerhetik méltó helyüket az ünnepen
A kézzel készített ajándékok visszanyerhetik méltó helyüket az ünnepen

A kézzel készített ajándékok még manapság is igen népszerűek. Kiélhetjük rajtuk kreativitásunkat, miközben személyre szóló ajándék ötleteket eszelhetünk ki szeretteinknek. A legnagyobb sikerük persze akkor van, ha fel is lehet őket használni, és nem a vitrinben porosodnak. Hiszen a kézzel készített ajándékok is lehetnek finomak, praktikusak, sőt még kényeztetők is. Most mindháromra hozunk egy példát!

Ajándék édesszájúaknak

Egy kis finomságnak senki sem tud ellenállni. Az édességek a kézzel készített ajándékok aduászai, főleg, ha valami különlegességgel rukkolsz elő. Mint például ez a makadámdiós karamella csoda.

Étcsokoládés-pekándiós karamella

Hozzávalók

  • 1 bögre vaj
  • 1 ½ bögre felezett pekándió
  • ¾ bögre kristálycukor
  • ¼ bögre barna cukor
  • ½ teáskanál kóser só
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • 100 g étcsokoládé – összetörve
  • ¾ teáskanál nagyszemű tengeri só

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a sütőformát.
  • Egy másik tepsiben pirítsuk a pekándiót nagyjából 7-8 percig, majd hagyjuk kihűlni. Egy bögrényi pekándiót oszlassunk el a kivajazott tepsiben a lapos felükkel lefelé, 5-5 centit hagyva a sütőforma széléig. A maradékot aprítsuk fel és tegyük félre.
  • Keverjük össze a vajat, a cukrot, a sót és a vaníliát negyed bögre vízzel egy közepes méretű serpenyőben. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítsük nagyjából húsz percen keresztül. Öntsük a forró karamellát a pekándióra. Gondoskodjunk róla, hogy mindegyik be legyen fedve, és hagyjunk 5 centi távolságot a tepsi szélétől.
  • A csokoládét szórjuk a karamellre. Ahogy olvad, egy spatulával oszlassuk el egyenletesen. Hagyjuk hűlni 20 percig, majd tegyük hűtőbe egy órára. Törjük apró darabokra és csomagoljuk ízlésesen.

A praktikus konyha rajongóinak

Minden konyhatündér örül, ha kézzel készített ajándékok kerülnek a karácsonyfája alá. Olyanok, amik megkönnyítik a dolgát, vagy kísérletezésre sarkallják. Akárcsak ez a gyönyörűen csomagolt, ízesített sókészlet.

Ízesített sókészlet

Szerezz be kis üvegeket, amiket felcímkézhetsz és az ízesített sókkal megtöltve bedobozolhatsz. Így készítheted el a sókeverékeket négy adagnyi kézzel készített ajándékhoz:

Szarvasgombás só

Mozsárban őrölj finomra 100 gramm szárított szarvasgombát és keverd el egy pohár sóval!

Paprikás só

Tisztíts meg és őrölj finomra négy szárított chili paprikát. Keverd össze egy pohár sóval és egy negyed pohár pirospaprikával!

Gyömbéres-limeos só

Reszeld le hat lime héját, és hagyd száradni egy estén át. Másnap keverd össze egy pohár sóval és három teáskanál gyömbérporral!

Provanszi fűszerkeverékes só

Önts össze fél pohár provanszi fűszerkeveréket, hat evőkanál szárított levendulát és háromnegyed pohár tengeri sót, hogy a francia különlegesség is a csomagba kerülhessen.

Ezeken felül használd nyugodtan a fantáziád, és próbálj ki saját recepteket!

Fürdőbomba, a kényeztető, kézzel készített ajándék

Nincs is jobb egy forró, relaxáló fürdőnél. Ahhoz, hogy teljes legyen az élmény, dobjuk fel fürdőbombával! Nem kell aggódni, az egyetlen, ami kirobbanó lesz, az az öröm szeretteink arcán. A fürdőbomba ugyanis szuper kézzel készített ajándék, amit mindenki szívesen kipróbálna, hogy kipihenje a karácsonyi fáradalmakat. Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, hogyan készül a fürdőbomba, innen inspirálódhatsz.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Milyen ajándékot vegyek karácsonyra?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>