Ha nem ihatsz alkoholt, kérj egy moktélt!

Az alkoholmentes italok jobban oltják a szomjúságot
Az alkoholmentes italok jobban oltják a szomjúságot

Képzeld el, hogy egy kerti partin ücsörögtök és szeretnéd kicsit felfrissíteni magad. Azonban te vagy a sofőr, úgyhogy se a jéghideg sör, se az ínycsiklandó Margarita nem jöhetnek szóba. Marad az unalmas jég vízzel, és a csalódottság az arcodon. A te grill esteden azonban nem fordulhat elő ilyen! Kedvezz azoknak is, akik nem ihatnak alkoholt, és lepd meg őket alkoholmentes koktélok tömkelegével! Íme, néhány szuper ötlet, milyen alkoholmentes koktélok varázsolhatók villámgyorsan, minden alkalomra!

Uborkás limonádé

A limonádé igazi, nyári klasszikus. Egy kis uborkával feldobva pedig már egyenesen az alkoholmentes koktélok egyik gyöngyszeme! Készítsd el szokásos limonádéd, és tegyél bele vékonyra szelt uborka karikákat! A végeredmény frissítő, karakteres íz.

Görögdinnyés szóda

Vágj félbe egy közepes méretű görögdinnyét és kanalazd ki a belsejét! Magozd ki, pürésítsd össze és adj hozzá szódavizet! Az alkoholmentes koktélok is megérdemlik az ízléses tálalást, amire ebben az esetben is van megoldás. Öntsd vissza az italt a kibelezett görögdinnye héjába, és díszítsd fel egy kis mentával!

Lady levendula moktél

Az alkoholmentes koktélok egyik gyöngyszeme ez az igazán szemrevaló, levendulás moktél (mocktail). Keverj levendula szirupot grépfrút lébe, és adj hozzá bazsalikomot! Díszítésként tűzz a poharakba egy-egy levendulaszárat! Egy kis jéggel még a legelegánsabb koktélbárokban is megállná a helyét.

Habzó citrusos álom

Az egyik legnagyobb előny, amivel az alkoholmentes koktélok készítése közben találkozunk, hogy könnyedén és gyorsan variálhatók. Például ki mondta, hogy a limonádéban csak citrom lehet? Használj szénsavas vizet és turbózd fel narancs, citrom és ananász karikákkal!

Epres-rebarbarás hibiszkusz ice tea

A hibiszkusz tea kesernyés íze évszázadok óta oltja a szomjat a legmelegebb országokban is. Ezt a jó tulajdonságát az alkoholmentes koktélok készítése közben is kihasználhatjuk. Főzzünk le egy szép nagy kancsóval, majd hagyjuk kihűlni! Ha már biztosan nem forró, hozzáadhatjuk az eper és rebarbara darabkákat. Egészségedre!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A menta sokkal több, mint egyszerű fűszernövény

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>