Ha nem akarsz igazi karácsonyfát, készíts asztali változatot!

A karácsony egy mini fenyőfával is érkezhet
A karácsony egy mini fenyőfával is érkezhet

A klasszikus, örökzöld karácsonyfák ugyan nagyon dekoratívak tudnak lenni, de nem minden esetben van lehetőség arra, hogy ilyen módon ünnepeljünk. Mutatunk néhány megoldást! 

A karácsony egyik legfontosabb kelléke maga a karácsonyfa. Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztására és arra is, hogyan díszítsük fel.

Szerencsére még akkor sem kell lemondani a karácsonyi hangulatról, ha kisebb hely áll rendelkezésre. Van, amikor a helytakarékosság miatt éri meg jobban, van, hogy egyszerűen csak a kisgyerek miatt, vagy akár egy háziállat miatt praktikusabb, ha a hagyományos örökzöld helyett inkább az asztali fa mellett döntünk. Mutatunk néhány ötletet, amelyekkel a kisebb karácsonyfa is mutatós lehet.

Pattogatott kukorica, dió és csillagok

Ha szereted a bohókásabb, vidámabb stílust, akkor szeretni fogod ezeket a kiegészítőket. A legnépszerűbb fenyőfaág díszítők közé a pattogatott kukorica füzér, a dió és girland szálak tartoznak. Feldobhatod még különböző méretű csillagokkal, amelyek meleg hangulatú fénnyel áraszthatják el a szobát. Ha szeretsz hajtogatni, esetleg a gyerekek is szeretnek, akkor még az így készült angyalkák és csillagok is díszíthetik a kis karácsonyfát.

Karácsony az asztalon: bronz és arany színek

Ha inkább a kifinomultabb stílust és színeket részesíted előnyben, mint az ezüstöt, aranyat vagy a bronzosabb aranyat, akkor a második opció jobban fog tetszeni neked. Az elegáns, kifinomult megjelenés megteremtése érdekében állíts erős, örökzöld ágakat egy aranyozott edénybe. Azért, hogy az ágak stabilak maradjanak, kis köveket szórj közéjük. Miután az ágakat elrendezted tetszés szerint, mindegyiket feldíszítheted kis fenyőtobozokkal, csillagokkal, kisebb gömbökkel.

A műfenyő egyre népszerűbb

Az is elképzelhető, már meguntad, hogy pár nap után mindenhol tűlevelek hevernek a lakásban, és állandóan a lehullott leveleket kell összesöpörni, ezért inkább műfenyő párti vagy. A műfenyő előnye, hogy csak egyszer kell megvenni, és szerencsére már sokféle asztali műfenyő is kapható. Ezekbe automatikusan lámpák és égők vannak beépítve, így a hatás garantáltan nem marad el. Dönts bármelyik mellett, a lényeg, hogy te érezd magad kellemes karácsonyi hangulatban!

(H.N.)

A cikk forrása itt >>