Ha igazán kreatív hobbit keresel, a kötés lesz az!

A kötés az egyik legkreatívabb hobbi
A kötés az egyik legkreatívabb hobbi

A köztudatba az a reakció épült be, hogy ha kötött holmit látunk, rögtön a nagymamánk jut az eszünkbe. Pedig a kötés igazán kreatív, fiatalos, stresszcsökkentő tevékenység is lehet. Az élmény és a kreatív odafigyelés nem korfüggő, így érdemes felfedezni vagy újra elővenni a kötőtűket, és kiválasztani a kedvencünket az ezer színben pompázó fonalak közül. 

Technikák és ötletek

A kötés művelete felér egy relaxációval – állítják, akik már régóta hódolnak ennek a kreatív hobbinak. Az ismétlődő mozgás, a figyelem összpontosítása, a kreativitás megélése és a különböző technikák kipróbálása mind hozzásegít, hogy a kötés művelete teljesen átmossa az embert egy stresszesebb nap után.

A kezdő technikák elsajátítása után elég hamar el lehet jutni arra a szintre a kötésben, ahol már örömmel meg lehet élni a kreativitást. A különböző technikák, anyagok megválasztását vagy akár váltogatását is élvezhetjük már egy ruhadarabon belül is. Számtalan alapanyag közül lehet válogatni: pamut, len, moher, alpaka és persze a szintetikus anyagok. Ez utóbbiakból például tökéletes harisnyák és kesztyűk készíthetők.

Türelem nélkül nincs eredmény

Egy jó pulcsi titka a jó alapanyagon és a technikán túl a türelmen is múlik: a kötéshez ugyanis odafigyelés és türelem kell. De a kétkezi munka sok örömöt okoz, és elégedettséggel tölti el azt, aki létrehoz egy-egy új ruhát vagy ágytakarót. Akár saját magának készíti, akár másoknak szánja ajándék gyanánt.

Akár online is meg lehet tanulni

Ha valaki teljesen kezdő, de szeretné elsajátítani a kötés különböző technikáit, viszonylag könnyen találhat tanfolyamokat, ahol személyesen tanítják meg a mesterfogásokat. Az internet korában már online módon, videók segítségével is érdemes belevágni az alapok begyakorlásába. Az instrukciók mentén viszonylag hamar válhat a kezdőből haladóvá az, aki rendszeresen gyakorolja a kötés különböző technikáit.

Népszerű a látványos óriáskötés

Érdekes technikákat és sok újdonságot lehet felfedezni az interneten ebben a témakörben, ilyenek például az óriáskötés technikájával készült kiegészítők, amelyeket egy ukrán tervező, Anna Mo készít óriás fonatos gyapjúból. Óriás fakötőtűkkel készül maga a termék, ami lehet kötött takaró, ágytakaró, kötött ruha, sál, sapka és mindenféle egyéb kellék és kiegészítő. Itt lehet böngészni >>

(M.Z.Zs.)                                                                                       A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>