“Elmehetsz innen, de mindig külföldi leszel!”

A külföldi élet sok áldozatot kíván
A külföldi élet sok áldozatot kíván

Egyik olvasónk arról írt, hogy az 50 fölötti nők egyáltalán nem engedhetik el magukat és dőlhetnek hátra, hiszen aktív életet élnek, akár még kiskorú gyerekkel, munkával és egyéb feladatokkal. Sokan ennyi idősen mennek külföldre is, éppen azért, hogy új életet kezdjenek – írta Katalin. Már élt külföldön, szerinte annyira nem rózsás a helyzet odakint. 

Mindig auslander maradsz

“Kedves 50-60-asok! Olvasom, hogy “sok család kiköltözött egy jobb életszínvonalú országba a jövőképért és a napi megélhetésért”. Ez csak tévhit! Én megismertem külföldön az egészségügyet és az emberek viszonyát a külföldiekkel. Semmivel sem jobb, mint itthon. A betegek ugyanúgy órákig fekszenek a folyosón, orvosra várva. A hazai orvosok sokkal hamarabb felismerik, hogy mi a bajod. Néha itt már kísérleti nyúlnak éreztem magam. Arról nem beszélek, hogy te bármit is tehetsz, mindig egy külföldi (auslander) maradsz.

Élni az életet boldogan

Tehát sorstársaim! Arra biztatlak titeket,hogy aki megteheti, minden nap sétáljon nagyokat, örüljön, hogy itthon, biztonságban megélhette ezt a kort, és élvezze ki a szabadság minden pillanatát! Mindegy, milyen körülmények között élsz, gondolkodj pozitívan, élj egészségesen és szeresd embertársaidat! Egy jó könyv is segít megszépíteni a hideg napokat. Nem muszáj mindent meglátni és észrevenni, csak élni az életet boldogan. A nap mindenkire egyformán süt, az évektől függetlenül . Baráti üdvözlettel, egy majdnem 60-as: Katalin”

A megoldás kulcsa tehát mindig a mi kezünkben van, a hozzáállásunkban, az életfilozófiánkban? Vagy a magunk és családunk szempontjából valóban meghatározó, hol élünk?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>