Ha elérkezett egy kapcsolat vége, elég erős vagy, hogy elsétálj?

Mikor tudod, hogy elérkezett egy kapcsolat vége?

Nem fogok olyasvalakivel maradni, akitől nem kapok eleget érzelmileg. Nincs időm buta játszmákra, emiatt pontosan tudom, mikor van, hogy elérkezett egy kapcsolat vége. Olyan társat szeretnék, aki elég érett ahhoz, hogy tudja, hogyan kell kezelni egy olyan nőt, mint én.

Soha nem éreztem szükségét, hogy olyan férfiakra pazaroljam az időm, akik nem akarnak engem. Tudom, hogy sok férfi próbál taktikázni: úgy tesznek, mintha ignorálnának, hogy aztán a lány utánuk fusson. Csakhogy én már nem vagyok lány, én nő vagyok. Túl vagyok már az ilyen játszmákon és nem is vágyom olyan párra, aki ezzel próbálkozik.

Ha pedig pontosan tudom, hogy mire vágyom, azt is észreveszem, ha a partnerem mellett nem találtam rá. És én tudom: igazi kapcsolatra vágyom. Olyan férfira, aki értékel és tisztel engem, aki nem fél kimutatni az érzelmeit felém.

Innen tudom, hogy elérkezett egy kapcsolat vége

Akitől nem kapom meg azt a fajta szeretetet, amit megérdemlek, nem is érdemes arra, hogy tovább folytassuk. Az sem segít, ha a fejében ő egy igazán szenvedélyes és érzelmes férfi, ha a gondolatai soha nem válnak tetteké. Ha nem érzem a cselekedetein, hogy szeret, akkor ez bizony egy kapcsolat vége már. Nem dőlök már be a hamis ígéreteknek és a jól hangzó mondatoknak. Fájó döntés ez, de elsétálok.

Ne érts félre, én is tudom, hogy a szakítás borzalmasan nehéz

Tudom, milyen érzés egy érzelemmentes kapcsolatban ragadni, és azt is, hogy hihetetlenül fájdalmas és nehéz belőle kijönni. Csak azért, mert vagyok annyira erős, hogy elsétáljak, még nem jelenti, hogy az érzelmeim is félre tudom tenni. De tudom, ha elérkezett egy kapcsolat vége és tovább kell állnom a saját érdekemben.

A fájdalom pedig nem fog örökké tartani. A tapasztalat pedig segíteni fog rátalálnom a megfelelő férfira.

Nem olyan férfit keresek, akit nekem kell rendbe hoznom

Egy társra vágyom, akivel megoszthatom az örömöm és az élményeket. Aki egyszerre a legjobb barátom is lesz, aki biztonságot nyújt nekem. Nem úgy megyek bele egy kapcsolatba, hogy számolok azzal, hogy egyszer vége lesz, remélem, hogy soká fog tartani. Tudom, hogy egy kapcsolat rengeteg munkát igényel, amit hajlandó vagyok, sőt, szeretnék is belefektetni. De csak a megfelelő személlyel.

Segítünk, hogy jobban érezd magad szakítás után!

Cikkünk fordítás, az eredeti cikk forrása: HerWomenWorking