Gyors fogyókúrát keresel a karácsonykor felszaladt kilókra?

Gyors fogyókúra karácsony után

Örömteli családi vacsorák és temérdek mennyei sütemény után most már csak arra tudsz gondolni, hogy hogyan fogod leadni a karácsonykor felszaladt kilókat? Minden karácsonykor ez játszódik le, törekvésed pedig többé-kevésbé sikertelen marad. A gyors fogyókúrák helyett idén próbálj ki valami hatásosabbat!

Mi a baj a gyors fogyókúrákkal?

Ha valóban csak azért kezdesz diétába, hogy a felszaladt 3-4 kg-ot ledolgozd, nagy baj nem lehet belőle, ez ugyanis némi odafigyeléssel amúgy is eltűnne rólad. Tudjuk azonban, hogy az egyik leggyakoribb újévi fogadalom a fogyás, amit sokan szigorú – és épp ezért hosszú távon tarthatatlan – diétákkal próbálnak megoldani. Arról, hogy miért nem jó megoldás a sanyargató fogyókúrák alkalmazása, már írtunk korábbi cikkünkben:

Fogyókúra vs életmódváltás – Melyiket válaszd a tartós fogyásért?

Mit tegyél akkor helyette?

Alkoss magadnak néhány szabályt, amit be is tudsz tartani – így lehetsz hosszú távon is hatékony. Kezdd mindenképpen azzal, hogy nem ostorozod magad azért, mert élvezted az ünnepet! Felejtsd el a bejgli miatti bűntudatot, inkább fókuszálj arra, hogy egészségesen tudd leadni a kilókat.

Egyél többször kis adagot! A karácsonyi bőséges vacsorák után kíméld az emésztőrendszered, válts inkább napi 5 kis étkezésre. Ezzel ráadásul az éhséget is elkerülheted, és lassan visszaállhatsz a normális, egészséges étkezésre.

Igyál sok-sok folyadékot! Ha eddig kevéssé ügyeltél rá, most plusz egy ok, hogy kövesd a napi vízfogyasztásod. Igyál meg legalább 2,5 liter vizet – tehát nem gyümölcsleveket, cukros üdítőket – minden nap, ezzel is segíted az emésztésed.

Fogyassz sok zöldséget! A nehéz karácsonyi ételek után jól is tud esni, ha könnyedebb fogásokra váltasz, a zöldségek magas rosttartalmával pedig szintén javíthatod az emésztésed.

Plusz 1 tipp: ha még mindig tele van a ház csokival, ajándékozd el! Te megszabadulsz a kísértéstől, másnak pedig boldogságot okozol. Ha kicsit körülnézel, a családban is biztosan találsz jelentkezőket, de rászorulókat segítő alapítványokat is felkereshetsz.

A gyors fogyókúra önsanyargatása helyett tehát ügyelj az egészséges étkezésre, és hidd el, el fognak tűnni azok a zavaró kilók. Ha pedig az újév közeledtével Te is szeretnél egészséges életmódra váltani, böngéssz cikkeink között! Rengeteg hasznos tippet, ötleteket és recepteket is találsz magazinunkban.

A sikeres fogyás titka nem a kőkemény diétában rejlik

Kiemelt kép forrása:
Food photo created by DCStudio – www.freepik.com