Gyakorlati tanácsok az internetes pasizáshoz, avagy fény az alagút végén

Az internetes társkeresés 50 felett egy kalandtúra
Az internetes társkeresés 50 felett kész kalandtúra

Harmincegy év házasság után elváltak tőlem. A „gyászév” letelte után fejest ugrottam az internetes társkeresés világába. Be is fizettem különböző társkereső oldalakra, és vártam a csodára.

Jelentkeztek is a szexi vagy édes, „elküldjem a koronaékszeremet, vagy a kamerában mutassam meg?” típusú pasik.

Egy ideig próbálkoztam azzal, hogy megmagyarázom: ne küldd a fényképet, mert engem egy pasi csak egységcsomagban érdekel, nem külön alkatrészenként! Később már csak letiltottam a delikvenseket.

Persze volt még a bonyolult kapcsolatban, kapcsolatban, vagy a házas, aki laza kapcsolatot keres típus is. Nekik is megpróbáltam megmagyarázni, hogy én alkalmatlan vagyok a harmadik szerepére, és szerintem megalázó, hogy azt várják el, én otthon arra várjak, hogy Ő mikor ér rá.

Jó, valljuk be, azért volt egy-két randim is, de nem jött az igazi. Elgondolkoztam, hogy nem tettem oda magamat rendesen. Próbáltam útmutatást keresni, hogy csináljam jobban. Felmerült bennem az is, hogy talán nem csak a pasik kelekótyák, hanem az én fényképeim sem azt sugallják, amit szerettem volna.

Profi fotókra van szükségem!

Eszembe jutott egy nagyon kedves ismerősöm, Haász Hajnalka, aki profi fotós és sminkes. Megbeszéltem vele, hogy csináljon fotókat az ő elképzelései szerint. Minden kép rólam készült, de háromféle szempont alapján.

Az első a társkereső, a második a szexpartnert kereső, a harmadik a munkakereső, vagyis az önéletrajz felső sarkában szereplő kép. A kérésem csak annyi volt, hogy ne lehessen rögtön észrevenni, hogy profi szakember készítette, tehát ne műtermi legyen. El is jött Hajnal hozzám. Gyors smink, de olyan, ami szinte nem látszik, mert nem szoktam magam sminkelni. Nem azért, mert olyan szép vagyok, hanem inkább lustaságból.

Bennünk volna a hiba?

Mindannyian találkoztunk már olyan képpel, ami szerintünk nem odavaló volt. Nos, én ezért fordultam szakemberhez, mert a csajok többsége egy idő után azt mondja, hogy elege van abból, hogy csupa hülye találja meg a társkeresőn, és nem gondolunk abba bele, hogy talán bennünk van a hiba. Hiszen a fénykép és a szöveg az, amivel először találkozik a Pasi. Az biztos, hogy a szövegben nem érdemes hazudni, de régi fényképet sem lehet leporolni Az első találkozáskor úgyis kiderül majdnem minden. Szerintem annál kellemetlenebb nincs, mint amikor elképedt arccal elviharzik a partner.

A képek, amiket az első időkben tettem fel magamról:

Nagyon jónak gondoltam, de lehet, hogy a dekoltázs egy kicsit merész volt a társkereséshez. Ezért is kaphattam a „Milyen a méreted?” és hasonló boldogításokat. A legérdekesebb az volt, hogy háromszor is mondták: soványabb vagyok élőben, mint a képeken.

internetes tarskereses 50 felett

Mivel szemüveges vagyok, általában szemüveggel készültek rólam a képek, de egy srác felhívta a figyelmemet – teszem hozzá, jogosan -, hogy a szememre is kíváncsiak. Elkészült ez a kép abban a tudatban, hogy ebben aztán semmi kivetnivaló nincs. Azért volt egy-két dús fantáziájú, aki úgy érezte, hogy azért jó ez a kép, mert olyan, mintha ott térdelnék előtte. Ez volt az utolsó csepp.

A szakember legfontosabb tanácsait érdemes átgondolni

Szerintem, amit érdemes meggondolni, hogy nem kell elmenni műterembe. Mi sem tettük, csak találni kell a lakásban valami semleges területet. Egyszerűsítsük le a képet, hogy csak rólunk szóljon, nem kell semmi extra, izgalmas háttér, és ne legyen semmi zavaró, ami elvonja a figyelmet, például ne legyen a háttérben kipakolva a konyha.

A még klasszabb fotók pedig kültéren készülnek, természetes fényeknél.

Keresni kell a kertben, vagy a környező utcákon valami jópofa helyszínt. Ennek sem kell valami hatalmas, csodás parknak lennie (nem azt akarjuk „eladni”), megfelel egy egyszínű garázsbejáró, egy téglafal, egy monoton kerítés ugyanúgy, mint egy nagy zöld, lombos bokor vagy borostyánfal.

Ami fontos még, hogy ne legyen túlzsúfolt a háttérben látszó terület, mert különben eltereli a figyelmünket az emberről. Ha esetleg ilyet sem találunk, akkor pedig azzal játsszunk a fényképezőgépünkön, hogy a hátteret picit elmossuk, és csak a fotóalany legyen éles, neki is az arca, és mint legfontosabb, a szeme, hogy rögtön erre tereljük a figyelmet. Érdemes olyan helyszínt választanunk, ahol várhatóan nem lesz nagy jövés-menés, hiszen sok ember amúgy is zavarban van, ha fotózzák, és ezt a bámészkodók még erőteljesebbé tudják tenni.

Érezzük magunkat szépnek és izgalmasnak!

Nem kell feltétlenül profi fotóst hívni (bár itt magam ellen beszélek), de nagyon fontos, hogy akit megkérünk a fotózásra, abban bízzunk, és szánjunk időt arra, hogy elkészülhessenek a képek, ne csak öt perc kávészünetet hagyjunk az egészre.

Fontos hogy szépnek és izgalmasnak érezze magát a fotózás alanya a fotózás során, de ez nem feltétlenül csak „öncoaching”, kell, hogy ezt a fotós is elhitesse veled, valamint ő tud instruálni a képek között, hogy mi az, amit hozzá lehet még tenni, vagy éppen „el kell venni” a jó fotók érdekében.

Egy lehetséges szexpartner mást keres

Az alkalmi partner keresése nyilván más tészta, ott a vérmérséklettől függ, hogy ki mit mutat meg magából (ki milyen fétisű embereket akar bevonzani), illetve ki mennyire mutatja másnak magát, akár kimondottan a játék kedvéért milyen szerepeket ölt magára.

Ezek a képek nem feltétlenül az igazi ént mutatják meg, de nem is az a céljuk.

Lehet, hogy valaki soha nem vesz fel magas sarkút az utcára, de otthon, a hálószobában kimondottan élvezi és szexivé varázsolja magát általa, ezért csak ilyen fotókat tesz fel magáról. Ha szexpartnert keres, akkor rendben van az ilyen kép, de ha hosszú távú társat, akkor egy idő után jogosan kérheti számon rajta a párja, hogy például az étterembe és a színházba miért nem ilyeneken libeg? Ezeken a képeken nyilván a testbeszéd, a pózok és a ruhák (vagy épp annak hiánya) nagyobb szerepet kap.

Muszáj önmagunkat adni!

Ha viszont hosszú távú kapcsolatot keresünk, akkor magunkat kell megmutatni úgy, ahogy vagyunk. Magunkon kívül esetleg még a házi kedvencet és a hobbinkat. Van egy olyan mondás, hogy add saját magad legjobb verzióját, ha „el akarod adni” magadat, tehát egy társkereső oldalon is, meg egy önéletrajzban is nézz ki jól, de ne legyél valaki más! Olyan legyél egy fényképen, ahogy az életben is ki tudsz nézni. Szóval csak és kizárólag emiatt ne csinálj vagy csináltass extra frizurát vagy totál-brutál, talpig sminket, mert az életben, a találkozáskor (randi, állásinterjú) úgysem úgy fogsz kinézni. Ha magadat adod, akkor vonzod be az olyan embereket, akik valóban rád kíváncsiak.

Ha túl sok a mesterkéltség a fotón, akkor találkozáskor jogosan merül fel a partnerben, hogy vajon a bemutatkozásból is annyi igaz-e, mint a feltöltött képből.

Ezért nem érdemes agyon filterezni és retusálni a képeket. Ilyen helyzetben a fotós azt az elvet követi, hogy csak azokat az esetlegesen zavaró bőrhibákat rejti el a képről, amelyek hosszú távon úgysem az arc „tartozékai”, idővel úgyis elmúlnak, csak most éppen ott vannak. Nem címlapfotót készítünk, nem kell eltüntetni semmit, amik mi vagyunk, így igenis helye van a szeplőknek, anyajegyeknek, műtéti hegeknek és leginkább a ráncoknak.

A legfontosabb a képeken a pozitív kisugárzás, a természetesség, az életöröm, a derű, az ápoltság és a mosoly, amitől mindenkit vonzóbbnak látunk. Egy jó kép rólunk magabiztosságot tükröz, és elsőre jó benyomást kelt, szóval tényleg fontos! Ehhez nem kell feltétlenül profi gép, csak a fentiekre figyeljünk, és ne csak csináljunk gyorsan egy szembe vakuzott és semmitmondó képet, mert akkor semmit sem mondunk el magunkról. Ezek persze nem kőbe vésett szabályok, csak alapelv jellegű tanácsok, amik mentén érdemes elindulni és megtalálni a saját utunkat.

Az én tanácsaim a társkereső nőknek

Ne tegyél fel „én és a kis unokám” című fényképeket! Nem ide való. De a „felnőtt lányommal, fiammal” fényképek sem. Engem például az „ekkora halat fogtam” fényképek untattak már nagyon, főleg a kinyúlt nyakú pólók és a „cigi a száj sarkában” típusúak. Igaz, segítséget nyújtott a válogatásban, hiszen ezekkel a férfiakkal már nem kellett foglalkozni.

Hajnal munkája azért tetszik nagyon, mert megmutatják, ki vagyok valójában.

Sajnálom, hogy most élőben nem mutathatom meg magam, mert szerintem a képeken sokkal jobban nézek ki, de mégis én vagyok.

A társkereső arcom

internetes tarskereses 50 felett

 

internetes tarskereses 50 felett

 

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

Itt vagyok én, a hobbim és a kedvencem. Szívem szerint még ide tettem volna a macskámat is, hiszen ő is velem él, de közös kép nem készült rólunk. Hajnal szerint a macska egyedül nem való a társkereső oldalra. Itt már tényleg csak mi dönthetünk. Ő az:

Macska, a hazikedvenc

A szexpartnert keresős képeim

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

Itt kell megjegyeznem, hogy nem kerestem és nem is szeretnék keresni, így itt egy kicsit kiestem a komfortzónámból. Talán a képeken is látszik.

És az önéletrajzhoz alkalmas képeim

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

internetes tarskereses 50 felett

Szándékosan raktam be ugyanazt a képet színesben és fekete-fehérben, mert ez is saját döntésünk, hogy melyik illik jobban az önéletrajzunkba. Nekem mindkettő tetszik.

További tanácsok az internetes társkeresés sikeréért

Azt is tudjuk, hogyan kell a sorok között olvasni. Valahogy a férfiaknak nem sikerül a magasságukat megsaccolni. Tehát az általuk megadott három számból le kell vonni 5 centimétert, kivéve, ha az eleve 190 cm felett van, mert nekik már nem kell semmit hozzátenni. Ha azt írja a jóreményű, hogy csak társaságban dohányzik, az azt jelenti, hogy rendszeresen dohányzik, de ha te nem, akkor hajlandó a te kedvedért egy kicsit visszafogni magát. Ha azt írta, hogy láncdohányos, akkor senkire nem óhajt tekintettel lenni. A csak társaságban iszom, az sok mindent jelenthet, mert azt, hogy sokat iszom, csak elvétve látni.

A bemutatkozó szövegben nem érdemes hazudni, de a sok sztereotípiát is kerüljük, ha lehet. Szerintem az is fontos, hogy legyen benne valami, amihez hozzászólhat, aki elolvassa. Legyen mivel kezdeni az ismerkedést. Én azzal zártam, hogy szeretek motorozni, de a mákos tésztát nem. Nagyon sok pasi szereti a mákos tésztát, így már volt egy téma, hogy én miért nem.

Remélem, tudtunk segíteni Hajnallal és ezzel a néhány tanáccsal! Sok szerencsét kívánunk azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint én.

Ui.: Már nem került sor a képek éles tesztelésére, mert közben megtaláltam a társam, szexpartnert pedig nem kerestem. Az önéletrajzi képeket viszont használom.

Poszi

Válás 31 év után, avagy kapuzárási pánik a pasiknál

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>