Golden Globe 2019: ők a nagy, női nyertesek!

Sandra Oh
Sandra Oh

Hollywood az elmúlt több mint egy évben rendkívüli átalakuláson ment keresztül. A #MeToo mozgalom beindulása és híres színésznők vallomásai nők ezreit bátorították, hogy kiálljanak igazukért. A Golden Globe gála pedig kitűnő alkalom volt, hogy még több rivaldafényt kapjon a mozgalom, és számos nő elnyerje az őt megillető elismerést. Nézzük, hogy alakult mindez 2019-ben, és milyen meglepetéseket tartogatott a Golden Globe az idei évre nekünk, nőknek.

Egy évvel ezelőtt a Golden Globe a #MeToo jegyében zajlott. Minden nő fekete ruhában jelent meg, hogy szolidaritásukat megmutatassák. Színésznők emberjogi aktivisták oldalán vonultak fel a vörös szőnyegen, és Oprah Winfrey a nők felemelkedéséről tartott inspiráló beszédet.

Sandra Oh volt az idei Golden Globe háziasszonya

Az idei Golden Globe gála előtt az est háziasszonya, a Grace klinikából jól ismert Sandra Oh a következőképp nyilatkozott: “Remélem, hogy az este jó hangulatban és örömteli pillanatokkal fog telni.”

Ennek ellenére semmilyen tabut nem rejtettek a véka alá. A vasárnap esti Golden Globe gálán nagy szerepet kapott a diverzitás és az egyenlő mértékű reprezentáció megbecsülése is. Sandra Oh szintén az első ázsiai származású színésznő, aki valaha házigazdája lehetett a Golden Globe gálának. “Legyőztem a félelmem és elfogadtam a felkérést. Itt akartam lenni a színpadon ezen az estén, hogy a saját szememmel láthassam a változást” – nyilatkozta Oh.

Oh azonban nem csak házigazdaként volt jelen, hanem elnyerte második Golden Globe-díját a Killing Eve című sorozatban nyújtott alakításáért is. Beszédében köszönetet mondott szüleinek angolul és koreaiul egyaránt.

Az este további, kiemelkedő díjazottjai

Glenn Close

Glenn Close
Glenn Close

Glenn Close a “The Wife” című drámában játszott főszerepéért nyerte el a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat. A színésznő a film témájára fókuszált, és saját édesanyjáról beszélt, aki egész életét alárendelte férjének. “Mi, nők, gondozzuk a szeretteinket. Ugyanakkor az önmegvalósítást sem halogathatjuk. Meg kell valósítanunk az álmainkat. Ki kell mondanunk, ha meg akarunk tenni valamit, és erre teret kell engedni nekünk”.

Carol Burnett

Carol Burnett
Carol Burnett

Carol Burnett átvehette a róla elnevezett Carol Burnett-díjat, amit ettől az évtől fogva ítélnek oda annak a kiválasztottnak, aki kiemelkedően járult hozzá a televíziózáshoz – a képernyőn vagy azon kívül. A nyolcvanöt éves Burnett a legtöbbször kitüntetett személy a Golden Globe televíziós részlegében, és az első nő, aki valaha szórakoztató műsort vezetett a képernyőn.

Rachel Brosnahan

Rachel Brosnahan
Rachel Brosnahan

Zsinórban másodszorra vehette át Rachel Brosnahan a legjobb női alakításért járó Golden Globe-díjat vígjáték sorozat kategóriában. A “The Marvelous Mrs. Maisel”-ben Brosnahan Midg-et játssza, aki az ötvenes években próbál meg nőként karriert építeni a stand up comedy világában. A színésznő megköszönte a műsor rendezőjének, hogy egy matriarchális falut hozott létre a forgatásokon.

(D.R.)                                                                                         A cikk forrása itt >>

Martha Stewart, a legendás háziasszony tündöklése és bukása

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>