Friss levegő a városi lakásban is? Így lehetséges!

ionizátor készülék
ionizátor készülék

A szellőztetés fontossága

A nagyvárosok levegőminősége nem éppen a legjobb. Számos egészségügyi panaszt, allergiát, légzési nehézséget, asztmát okozhat.  A gépjárművek, valamint az ipar és a mezőgazdasági tevékenységek és a légszennyezés egyéb forrásai állnak emögött.

A tiszta levegő kulcsfontosságú a városi életminőség szempontjából.

Viszont, ha kinyitjuk az ablakot, hogy szellőzzön a lakás, nem biztos, hogy tiszta levegőt engedünk be, sőt. Kutatások kimutatták, hogy a benti levegő ártalmasabb lehet, mint az utcai.

Hogy ez mitől lehet? 

Háziállataink bundájukban, mi pedig a ruháinkon bevisszük a polleneket. Allergia- és fűtési szezonban a szellőztetés is nehézkesebb, így nem csoda, hogy nagyobb arányban vannak jelen a pollenek lakásunkban. Emellett, ha nem szellőztetünk, az könnyen a lakás penészesedéséhez vezethet, ami még inkább rontja a beltéri levegő minőségét és káros lehet egészségünkre, hiszen a penész spórái is allergiás tüneteket okozhatnak.

Mit tehetsz ellene?

Szellőztetni kell. Ezt mindenki tudja, érzi. Ahhoz, hogy lakásunkban friss levegő legyen, viszont nem elég. Egy légtisztító készülékkel viszont friss levegőt varázsolhatunk otthonunkba, hiszen az eszköz működése során megtisztítja a levegőt, azáltal a minket körülvevő levegő akár olyan friss is lehet, mint egy alpesi legelőn.

Légfertőtlenítőt használatának 3 előnye

A légtisztítás mellett a légfertőtlenítésről is érdemes gondoskodnod. A légfertőtlenítő készülékek elpusztítják a levegőben lévő baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, így nyugodt, egészséges életet élhetsz. Ez különösen fontos a kisgyermekes családokban, az időseknél, és a légzőszervi megbetegedésekkel küzdőknél.

  1. Tisztább lesz az otthonod: nem gondolnád, de kevesebb por, kosz lesz az otthonodban, ha légtisztító készüléket használsz, így kevesebbet kell takarítanod.
  2. Kipihentebb leszel és jobban fogsz tudni koncentrálni a tiszta levegőnek köszönhetően. Te is észre vehetted, hogy ha állott a levegő a szobában, a koncentráció is nehezebben megy, ints ennek búcsút!
  3. Ha allergiával küzdesz, egészséged szempontjából egy légfertőtlenítő sokat segíthet!

Te is városi környezetben élsz és aggaszt, milyen kihatással van ez a szervezetedre? Vásárolj Te is légfertőtlenítő készüléket, és védd meg családodat a káros anyagoktól, vegyületektől!