Forralt borból sosem elég! Három különleges receptet ajánlunk

A forralt bor a zord telet is megszépíti
A forralt bor a zord telet is megszépíti

Javában tart a tél, néhány hétig még várnunk kell a felmelegedésre, ezért úgy gondoltuk, hasznát vehetjük pár forralt bor receptnek, melegítsük fel magunkat velük. Íme!

Csípős forralt bor

Hozzávalók

  • 1 üveg vörösbor
  • 8 dkg cukor vagy öt teáskanál méz
  • 1 rúd fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 félbevágott cseresznyepaprika vagy egy fél csili

Elkészítés

A hozzávalókat felmelegítjük és 5 percig forraljuk. Csészékbe öntve forrón tálaljuk. Ennél a receptnél ne vizezzük a bort, mert csilis bort nem szokás finomítani. Citromkarikákat ebben az esetben is vághatunk a csészékbe.

Gyömbéres forralt bor

Hozzávalók

  • 1 l vörösbor
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek szegfűszeg
  • 1 tk gyömbér (friss, reszelt)
  • 1 db narancs

Elkészítés

A vörösbort egy lábasba öntjük, és kis lángon melegíteni kezdjük. Hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt gyömbért, majd a narancskarikákat is beletesszük a lábasba. Néhány percig főzzük, de még mielőtt lobogni kezdene, levesszük a tűzről, különben szegényesebb lesz az íze és az alkoholnak is búcsút inthetünk. Lefedve állni hagyjuk pár percig, majd még meleg állapotában poharakba öntjük.

Rozmaringos forralt bor

Hozzávalók

  • 2 üveg rizling
  • 120 ml víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál szárított rozmaring
  • 60 ml méz

Elkészítés

Kezdjük el melegíteni a vizet, de ne forraljuk fel. Keverjük hozzá a cukrot, a mézet és a rozmaringot, majd vegyük le a tűzről és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Ezután öntsük hozzá a bort, kezdjük ismét melegíteni, de ezúttal se hagyjuk felforrni! Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, vegyük le a tűzről és lefedve ismét hagyjuk állni pár percet. Ezután szűrjük le és már tálalhatjuk is!

(M.F.)

Sós gesztenyét készítettél már? Mutatunk egy különleges receptet!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>