Javában tart a tél, néhány hétig még várnunk kell a felmelegedésre, ezért úgy gondoltuk, hasznát vehetjük pár forralt bor receptnek, melegítsük fel magunkat velük. Íme!
Csípős forralt bor
Hozzávalók
- 1 üveg vörösbor
- 8 dkg cukor vagy öt teáskanál méz
- 1 rúd fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 1 félbevágott cseresznyepaprika vagy egy fél csili
Elkészítés
A hozzávalókat felmelegítjük és 5 percig forraljuk. Csészékbe öntve forrón tálaljuk. Ennél a receptnél ne vizezzük a bort, mert csilis bort nem szokás finomítani. Citromkarikákat ebben az esetben is vághatunk a csészékbe.
Gyömbéres forralt bor
Hozzávalók
- 1 l vörösbor
- 8-10 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- 1 tk gyömbér (friss, reszelt)
- 1 db narancs
Elkészítés
A vörösbort egy lábasba öntjük, és kis lángon melegíteni kezdjük. Hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt gyömbért, majd a narancskarikákat is beletesszük a lábasba. Néhány percig főzzük, de még mielőtt lobogni kezdene, levesszük a tűzről, különben szegényesebb lesz az íze és az alkoholnak is búcsút inthetünk. Lefedve állni hagyjuk pár percig, majd még meleg állapotában poharakba öntjük.
Rozmaringos forralt bor
Hozzávalók
- 2 üveg rizling
- 120 ml víz
- 5 evőkanál cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál szárított rozmaring
- 60 ml méz
Elkészítés
Kezdjük el melegíteni a vizet, de ne forraljuk fel. Keverjük hozzá a cukrot, a mézet és a rozmaringot, majd vegyük le a tűzről és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Ezután öntsük hozzá a bort, kezdjük ismét melegíteni, de ezúttal se hagyjuk felforrni! Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, vegyük le a tűzről és lefedve ismét hagyjuk állni pár percet. Ezután szűrjük le és már tálalhatjuk is!
(M.F.)
Sós gesztenyét készítettél már? Mutatunk egy különleges receptet!
Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva >>