Fontos szabályok, melyeket lányainknak is meg kell tanítanunk

Az anya-lánya kapcsolat meghatározó
Az anya-lánya kapcsolat meghatározó

A jó anya-lánya kapcsolat kialakítása nem egyszerű, hiszen javarészt nem a barátnő, hanem a szülő szerepét képviseljük. Ennél fontosabb karaktert viszont egy filmben sem alakíthatnánk. A mi feladatunk, hogy nővé neveljük kislányainkat. Lássuk, melyek azok a szabályok és tanácsok, amelyeket minden édesanyának tovább kellene adnia lányának! 

Válogasd meg a társaságodat!

Fontos, hogy kikkel veszed körbe magadat. Nem kell, hogy energiavámpírok és örökös panaszkodók gyarapítsák a baráti körödet. Olyan emberekre szánj időt, akik megérik azt, és akik építeni tudnak!

A kölcsönösség a kulcs

Nem elég állandóan csak adni, idővel elfogy, amiből adhatnál. Kölcsönösen kell neked is kapnod a körülötted lévőktől. Így ha valaki mit sem viszonoz törődésedből vagy szeretetedből, inkább ne pazarold tovább az idődet!

Nincs szükséged férfira

Nők vagyunk, nincs szükségünk férfira ahhoz, hogy teljesnek vagy értékesnek érezzük magunkat. Meg kell állnunk a helyünket egyedül is, és meg kell tanulnunk egyedül lenni. Nem kell kétségbeesetten keresned a másik feledet, hiszen nélküle is egész vagy.

Szabad sírni

Nem kell visszafojtanod az érzéseidet, ha fáj. Ha megbántottak, vagy ha a sors bánt el veled, add ki magadból! Sírd ki magadat, szitkozódj egy kicsit, de aztán állj fel a padlóról! Nem oda tartozol.

Sose hazudj magadnak!

Hallgass a megérzéseidre, hagyd, hogy azok vezessenek! Ne csapd be magadat senkivel és semmivel kapcsolatban. Egy ember van, akivel mindig, minden körülmények között őszintének kell lenned: te magad.

Szánj időt magadra!

Nem helyezhetsz mindenkit és minden mást magad elé. Fontos, hogy teljesnek érezd magadat akkor is, ha éppen nincsenek teendőid. Legyenek szenvedélyeid, legyenek hobbijaid és legyen elegendő magadra fordított időd!

Szeresd magadat!

Káprázatos teremtés vagy. Ha valaki, valaha kétségbe vonja, mennyire csodálatos vagy, csak sétálj el! Jobbat érdemelsz. Méghozzá olyan embereket magad köré, akik értékelnek.

Egyéb hasznos tanácsok

  • Sose sétálj egyedül egy sötét sikátorban!
  • Mindig ágyazz be magad után!
  • Sose viselj rongyos fehérneműt!
  • Ha több időre maradsz, mint egy éjszaka, pakold ki a táskádat!
  • Használd a „kérem, köszönöm, elnézést” szavakat, amikor csak a szituáció igényli!
  • Csak akkor mondd, hogy sajnálod, ha így is gondolod! Magadért sohase kérj bocsánatot!
  • Tudd, hogy akármikor hazajöhetsz, az otthonod mindig tárt karokkal vár majd téged!
  • Ne felejtsd el, hogy soha, senki sem fog úgy szeretni, ahogyan én szeretlek!

Mihályi Fruzsina

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>