Fogyási tippek az ünnepek utánra – Szabadulj meg a plusz kilóktól

Fogyási tippek az ünnepek utánra

Felszaladt néhány plusz kiló az ünnepi lakomák és a sok finom sütemény miatt? Sokan vagyunk így ezzel karácsonykor, nem is csoda, hogy az újév közeledtével megnő az érdeklődés a különböző fogyókúrák iránt. A következő fogyási tippek segítségével te is könnyedén megszabadulhatsz a nem kívánatos kilóktól!

A jó hír, hogy az ünnepek során felszedett kilók egy-két hét odafigyeléssel el is tűnnek. Nem kell tehát rögtön szigorú fogyókúrába kezdened, elég ha betartasz néhány alapvető szabályt. Fogyási tippjeink segítenek benne!

Segítsd az emésztésed

A karácsonyi időszak a rengeteg finom étellel bizony rendesen feladja a leckét a szervezetednek. Ügyelj rá ezért, hogy a következő napokban könnyebb ételeket fogyassz, rengeteg zöldséggel és gyümölccsel. Emellett igyál napi 3 liter vizet, esetleg zöld teát. Ezekkel felturbózhatod az anyagcseréd és gyorsíthatod az emésztésed.

Kezdj el mozogni

Nyilván nem arra gondolunk, hogy mától két hétre már fuss félmaratont. Akár napi 30 perc testmozgás is nagyban hozzájárul alakod visszanyeréséhez, ráadásul energikussá is válsz tőle. Most pedig az idő hiányára sem panaszkodhatsz (legalábbis, ha nem kell dolgoznod az ünnepek között), legfőbb ideje hát, hogy belevágj!

Ne vegyél több édességet

Az ünnepeknek szinte kötelező elemét képezik a sütemények, szaloncukrok és a különféle üdítők. Ha ezek végre elfogytak, többet ne is vegyél! Szomorú tény, hogy a cukros üdítők és a csoki addiktív szerek, ezért nem olyan könnyű lemondani róluk. Előfordulhat, hogy az első napokban még különös sóvárgást érzel, de ez elmúlik. Addig is pótold az édességeket egészséges finomságokkal: natúr joghurttal, gyümölcsökkel, smoothiekkal.

Ne koplalj!

Sajnos még mindig sokan kötik össze a fogyókúrák fogalmát a koplalással. Te semmiképp ne tegyél így, mert csak egészségednek ártasz vele. Igaz ugyan, hogy a koplalás következtében fogyni fogsz, ám az “éhező üzemmódban” lévő szervezet a zsírraktárak mellett az izmokat is lebontja, nem beszélve arról, hogy fáradttá, rossz kedvűvé válsz tőle és immunrendszered is károsítod.

A fogyási tippek mindig kalóriadeficiten alapulnak, de ez nem azt jelenti, hogy nem ehetsz. Próbálj ki inkább megfelelően kialakított, és tudományosan is alátámasztott módszert, ismerkedj meg az időszakos böjtöléssel:

Tényleg olyan hatékony az intermittent fasting diéta?

Olvass további fogyási tippeket korábbi cikkeinkben

Tudjuk, hogy 50 felett már nehezebb a fogyás, sokkal jobban kell figyelni az étkezésre és mozgásra, ha szeretnéd megtartani karcsú alakod. Épp ezért több cikkünkben is foglalkoztunk már a témával, fogadd meg korábbi fogyási tippjeinket is:

A változókori fogyás nem lehetetlen, ha tervezel

Kiemelt kép forrása: Background photo created by freepik – www.freepik.com