Fogpótlás 50 felett

Fogpótlás 50 felett

Ebben a bogbejegyzésben egy fontos témát szeretnénk részletezni, a fogpótlást a 50 éves korosztály számára. Sok kérdést vet fel ez a cím, többek között: Miért fontos erről beszélni? Ez a korosztály mennyire nyitott az új fogászati technikákra? Vajon mennyire ismerik a fogpótlások típusait?

Az 50 éves korosztályban már sokaknak van valamilyen típusú fogpótlása, de főként a műfogsorról beszélhetünk. A műfogsoron kívül még rengeteg lehetőség van a rossz vagy hiányzó fogak pótlására például, korona, híd, fogászati implantátum. Az első konzultáció alkalmával a fogorvos tájékoztatja a pácienst a lehetőségekről. Ez az első legfontosabb lépés, hiszen sokak számára nem ismertek az újabb, modernebb fogászati technikák.

Jellemző, hogy az idősebb korosztály nehezebben vág bele egy hosszabb fogászati kezelésbe, de általában a végeredményt látva sajnálják, hogy nem kezdtek bele korábban. Fontos tudni, hogy sosem késő elkezdeni egy fogászati kezelést! Nem egy 50 év feletti páciensünk van, akik nagyobb fogászati kezelésbe kezdtek bele és ma elégedett az új fogpótlásával.

Az egyik legfontosabb kérdés, amelyet már a fenti felsorolásban is szerepelt, hogy mennyire nyitott ez a korosztály az új technikákra? Tapasztalataink alapján a nyitottság nem a kortól, hanem a bizalomtól függ. Ha a páciens és a fogorvos között kialakul a bizalom, ha a páciens jó kezekben érzi magát, akkor sokkal nyitottabb az új dolgok felé. Az őszinteség a legfontosabb, így tudja Önt fogorvosa leginkább megismerni és az Önnek legmegfelelőbb kezelést ajánlani.

Ebben a korosztályban az egyik legismertebb fogpótlás a kivehető műfogsor. Nem szabad arra gondolni, hogy ha az ember idősebb lesz, akkor már csak ez lesz a lehetősége, ha fogpótlásra van szükség. Érdemes és ajánlott nyitottnak lenni, mert a mai gyorsan fejlődő világban újabb és újabb fogászati technikák jelennek meg.

Kortól függetlenül tanácsoljuk Önnek, hogy ne halogassa a fogászati kezelés elkezdését és ne tartson az új dolgoktól! Fogorvosa ezért van végig Ön mellett, hogy segítsége és támogassa Önt! Honlapunkon sok információt talál a különböző fogászati kezelésekről!

Szeretettel várjuk Önt is fogászatunkban!

Dr. Szendrei Balázs

Centrocc Dental

Kiemelt kép forrása: People photo created by pch.vector – www.freepik.com