Foglalkoztat a zenetanulás? Semmiről sem maradtál le!

A zenetanulás nincsen életkorhoz kötve
A zenetanulás nincsen életkorhoz kötve

Van még értelme belevágnom? – hangzik el gyakran a kérdés a zenetanulással kapcsolatban.  A zenében nincsenek korhatárok, gondoljunk csak Stevie Wonder-re vagy a Rolling Stones-ra, de elkezdeni is bármikor lehet. A zenetanulás egy folyamat, senki sem lesz egy nap alatt hegedű-virtuóz, és ugye Róma sem egy nap alatt épült fel. 

Tehetségre sincs feltétlenül szükség

Amennyiben hangszeren szeretnél játszani, elszántnak és türelmesnek kell lenned. A vele született tehetség segíthet a gyorsabb tanulásban, azonban a hobbi zenélés nem követeli meg a tehetséget. A zenélés olyan, mint a nyelvtanulás. Vannak, akik gyorsabban tanulnak meg egy idegen nyelvet, és vannak, akiknek hosszú évekbe telik. A tanulási idő eltérhet, de a tudás mindenki számára elsajátítható.

Egy zenetanár jól jöhet

Ha komolyan gondolod a zenetanulást, érdemes lehet felkeresned egy profi zenetanárt. Megtanítja neked az alapokat, utána pedig folyamatos visszajelzést és tippeket kapsz majd tőle, hogy mivel tudnád javítani a játékod. Emberfüggő, hogy kinek mennyi időre van szüksége. Ezért ne máshoz mérd magad, hanem haladj a saját tempódban!

Lehet közönséged, de el is bújhatsz

Különösen szerencsés, ha nem vagy szégyenlős. A folyamatos zenélés a barátok, ismerősök és a család előtt tapasztalatot nyújt, így csiszolhatod legjobban a tudásodat.

Ha csak el szeretnéd ütni valamivel az időt, és a zenélés mindig is érdekelt, akkor kereshetsz oktatóvideókat az interneten, és mindenki füle elől elbújva gyakorolhatsz otthon. Aztán majd eljön az idő, amikor megmutatod a sok gyakorlás eredményét másoknak is.

Én már bánom, hogy nem tanultam meg hangszeren játszani, de megnyugtat a tudat, hogy sosincs késő, bármikor belevághatok!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>