Fogadj meg 5 tanácsot, amivel átsegítheted magad a válás nehézségein!

A válás hatalmas lelki próbatétel
A válás hatalmas lelki próbatétel

A válás utáni időszak nagyon nehéz, és sok kihívást tartogat. Magunk mögött hagyni a régi szokásokat korántsem egyszerű, főleg akkor nem, ha sokévnyi házasságból lépünk ki. 

Ahhoz, hogy új életet kezdhess, magadra kell fókuszálnod. A változás egy új lehetőség, melyet megragadva újra felfedezheted, ki is vagy valójában. Kalandként kell a jövőre tekintened, csak így lendülhetsz túl a fájdalmon.

1. Szeresd magadat!

Sajnos rengetegen küzdenek önbizalomhiánnyal, pedig a megfelelő mértékű önbecsülés elengedhetetlen eleme a boldog életnek. Ideje értékes emberként tekintened magadra. Kutasd fel erősségeidet, vizsgáld a pozitív tulajdonságaidat! Amint a jóra kezdesz fókuszálni, a környezetedben lévők is azt veszik majd észre először. Ha megszereted magadat, mások is meg fognak kedvelni téged, és lehetőséged nyílik az újrakezdésre.

2. Napi tíz perc énidő

Válás után legtöbben gyászolni kezdünk. Siratjuk a múltat, siratjuk volt szerelmünket és régi énünket. Sokan azt érezzük, le kell kötnünk magunkat a nap minden percében, hogy eltereljük gondolatainkat a fájdalmas ürességről. Nagyon fontos a magunkkal töltött idő, hiszen az újdonsült élethelyzetben többet vagyunk szerény személyünk társaságában. Naponta tíz percet legalább szánnod kell magadra! Menj el sétálni, olvass vagy teázz! Meg kell tanulnod élvezni az életet önállóan is.

3. Tanuld meg elengedni!

Roppant romboló ötlet a megbánásba, keserűségbe kapaszkodni. Egy darabig természetes, hogy feltesszük magunknak a kérdést: mi lett volna ha? Egy idő után viszont muszáj továbblépni. Ahhoz, hogy a válás után továbbhaladhass az életedben, magad mögött kell hagynod a múltat! Vond le a tanulságokat, tanulj a hibáidból, de előre tekints!

4. Élj a jelenben!

Miután végre elengedted a múltat, elkezdhetsz végre igazán a jelennek élni. A tegnap aggodalmai ma már nem kell, hogy számítsanak. Itt az idő megszabadulni a múlt démonjaitól. Feleslegesen ne stresszelj a jövőn sem, inkább éld meg a pillanatot, és hozd ki belőle a maximumot!

5. Mi tesz boldoggá?

Fontos, hogy életcélokat találj magadnak a válás után. Azok segítenek, hogy újradefiniáld magadat. Új irányokat mutatnak majd, melyeknek köszönhetően új vizekre evezhetsz. Célok nélkül élni olyan, mint uszadék faként sodródni a végtelenségben. Vedd kezedbe az irányítást!

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>