Fogadd meg tanácsainkat, nem is kell ennél jobb motiváció edzéshez!

Remek motiváció edzéshez

A rendszeres testmozgás minden életkorban fontos, de 50 felett egyre inkább érezzük is a szükségességét. Ahogy a mozgás nehezebbé válik, testünkön pedig megjelennek korunk árulkodó jelei, sokan döntenek úgy, hogy áttérnek egy egészségesebb életmódra. Ha Te is hasonló cipőben jársz, segítünk a kezdetekben: megmutatjuk hogyan talál rád a motiváció edzéshez!

Csak elkezdeni nehéz

Az igazság az, hogy ha már benne vagy, részeddé lesz. Elkezdeni valóban nehéz és az első időszakban óriási önuralom és önfegyelem kell hozzá, hogy beilleszd az edzést a mindennapjaidba, de hamar szokásoddá is válik. Egy idő után pedig megfigyeled magadon, hogy már szükséged van rá. Hogyan juthatsz el idáig? A legfontosabb dolog a rendszeresség és az, hogy megtaláld a neked való sportot.

Lehet az bármi a kocogástól kezdve a jógán át az edzőterem látogatásáig vagy otthoni edzővideókra való tornázásig. A fontos, hogy élvezni is tudd, sőt, szeresd!

Mi lehet a legjobb motiváció edzéshez?

Tervezd be!

Ha azt várod, hogy majd csak úgy nekiállsz a napi edzésnek, jó eséllyel mondasz kudarcot. Találd meg az edzés idejét és írd be a naptáradba! Ha csoportos órákra jársz, úgy könnyebbség, hogy azok fix időpontban vannak, de magadnak is kialakíthatsz egy saját rendszert. Számold ki hogyan tudsz haladni a teendőiddel és találj egy fix időpontot az edzésnek is.

Találj társat hozzá!

Sokan vagyunk úgy, hogy egyedül nehezen állunk neki mozogni. Te is így vagy ezzel? Fűzd meg a párod, egy barátnőd vagy akár a gyerekeket, hogy tartsanak veled! Ha a teremben találkozol barátnőddel, kisebb az esélye, hogy kihagyod, hiszen akkor le kellene mondanod a találkozót is. De ha kocogni indultok ketten, akkor is óriási motiváció, hogy nem egyedül kell rászánnod magad.

Persze vannak olyanok is, akiknek éppen az egyedüllét ad erőt. Legyen ez az “énidőd”, amikor csak magaddal foglalkozol és máris megvan a motiváció edzéshez!

Tűzz ki kisebb célokat!

Ha életedben először mész kocogni és az a célod, hogy jövőre lefusd a maratont, nem számíthatsz sok jóra. Kisebb és rövidebb távú célokat tűzz ki. A hónap végéig bírj plusz egy kilométert vagy plusz 20 percet. Ha a súlyzós erősítő edzést választod, két hónap múlva már ne nyolcas, hanem tizenkettes ismétlésszámmal végezd a gyakorlatokat. Minden mozgásformában találhatsz apró, könnyebben teljesíthető célokat, melyek folyamatosan motiválni fognak. Ha eléred az elsőt, jöhet a következő! És ha nem is jövőre, de kitartással és a célok folyamatos teljesítésével meglesz a maraton is.

Érezd magad csinosnak!

Szinte kizárt dolog, hogy miután felveszed új legginged és sportmelltartód vagy atlétád, még vissza akarja ülni a kanapéra. Mi, nők szeretünk csinosak lenni. Ha pedig számodra plusz motiváció, hogy vásárolhatsz egy edzős szetted, tégy is úgy! Az se másodlagos, hogy figyelemmel kísérheted, ahogyan hónapról hónapra jobban áll rajtad a szett.

Kiemelt kép forrása itt.