Filléres szabadtéri programok, hogy a legtöbbet hozd ki a nyárból

Szuper szabadtéri programok nyárra

Hátravan még egy hónap a nyárból, töltsd azzal, hogy rengeteg új élményt szerzel! És ne gondold, hogy ehhez mindenképpen meg kellene terhelned a pénztárcád, vannak ám olyan szuper szabadtéri programok, amiket néhány ezer forintból kihozhatsz.

Izgalmas programok a természetben

Ha éppen nem szélsőséges az időjárás, úgy nyilvánvaló módon szabadtéri programok a legjobbak augusztusra. A természetben való időtöltés ráadásul kikapcsol, feltölt és élményekkel is gazdagít. És persze igazán pénztárcabarát is, ha jól választasz!

Hazánk hihetetlenül sok szépséget rejt, amiket mind felfedezhetsz kirándulás közben. Az egyetlen felmerülő költség az üzemanyag lehet, de kizárt dolog, hogy a környékeden ne találnál egy remek kirándulóhelyet. Korábbi cikkeinkben tippeket is találsz hozzá. Mielőtt útnak indulnál, érdemes egy kicsit képbe kerülnöd az alapokkal. Töltsd ki például kvízünket, és megismerkedhetsz a turistajelzésekkel!

Kvíz: Mit jelentenek a leggyakoribb turista jelzések?

Nem telhet el nyár anélkül, hogy legalább a lábad víz érje. Ha nem is vagy nagy strandolós, azért merészkedj víz közelébe! Bérelj például kenut alig pár ezer forintért, és induljatok túrára csodás vizeink egyikén! A Dunán, a Tiszán, de tavainkban is rengeteg kenukölcsönzőt találsz, ahol segítenek az útvonal kitalálásában is. Érdemes is kikérned a helyiek tanácsát, főként, ha teljesen kezdőként mennél könnyű szakaszokra.

Ha inkább a szárazföldön maradnál, de hasonlóan aktív programra vágysz, legyen az egy biciklitúra. Országszerte szuperül kiépített biciklis útvonalak várnak, amiken haladva felfedezheted hazánk legszebb helyeit is.

Szuper szabadtéri programok passzív pihenésre vágyóknak

De akkor is tudunk ötleteket adni, ha a fentieknél pihentetőbbre vágysz. Napokon belül tetőzik a Perseidák meteorraj, augusztus 13-14-én rengeteg hullócsillagra lehet számítani. Elég csak elvonulnod a város zajától messzebbre, ahol tiszta az ég, és leterítened egy pokrócot. Miután feltehetően órákon át fogod az eget kémlelni, érdemes magaddal vinned némi nassolnivalót, esetleg egy üveg bor. Kíséretnek pedig szervezd be családod, barátaid, de akár romantikázhatsz pároddal is.

Voltál már kerti moziban? A főváros több pontján is találsz már kihelyezett óriás kivetítőket, ahol hétről hétre remek filmeket mutatnak be – sokszor akár ingyen is. A Funzine cikkében 10 szabadtéri mozit is találsz Budapest-szerte.

Te pihenhetsz, és közben párod kedvében is járhatsz. Két legyet üthetsz egy csapásra tehát, ha horgászatot terveztek be a hétvégére. Keresd elő kedvenc könyved és egy kényelmes párnát vagy matracot, és heveredj le a stégre párod mellé. Költségek terén mindössze a horgászjeggyel és üzemanyaggal, illetve néhány finom falattal kell számolnotok.