Fiatalosan 50 felett – ezeket a szokásokat kerüld el!

Így maradj fiatalosan 50 felett

Az életmód nagyban befolyásolja a testi-lelki egészséged, pont annyira képes fiatalon tartani, mint ahogy plusz 5-10 évet is rád rakhat. Egy kis odafigyeléssel és tudatos változtatásokkal sokat tehetsz érte, hogy megmaradj fiatalosan 50 felett is.

Italok, amiket ne vigyél túlzásba

Nálad is csak akkor indul be a nap, ha már túl vagy a reggeli kávédon? A kismértékű kávéfogyasztás még egészséges is, hiszen hozzájárul a koncentrációs képesség és memória javításához, és még a cukorbetegség megelőzésében is segít. Ha azonban túlzásba viszed a kávézást, magad ellen játszol. A koffein elvonja a vizet a szervezettől, nagymértékben a bőr kiszáradásához, ráncok kialakulásához vezethet.

Hasonlóan az alkalmankénti alkoholfogyasztás sem probléma – sőt, sokan esküsznek a vörös bor jótékony hatásaira -, de amint rendszeressé válik, már egészséged és fiatalos megjelenésed kockáztatod. Az alkohol blokkolja a szervezet vitaminfeldolgozó képességét, így az nem jut elegendő A,B,D- E vitaminokhoz – ezek pedig nélkülözhetetlenek a fiatalos, rugalmas bőrhöz.

Amiből viszont többet kell innod: a víz

Az egészséges életmód egyik alappillére a napi 2,5-3 liter víz fogyasztása, sokan mégsem foglalkoznak vele. Csak úgy maradhatsz fiatalosan 50 felett, ha jelentősen megnöveled a napi folyadékmennyiséged, ugyanis a kiszáradás egyenes út a ráncos, megereszkedett bőrhöz, de hosszú távon az agyi funkciók romlását is okozhatja.

Szabadulj ki a mindennapos mókuskerékből!

Manapság a felnőtt, dolgozó embereket leginkább érintő problémák között van a stressz, valamint a nem megfelelő alvás. A túlzott stressz hatása a kedélyállapotodban, egészségedben is megjelenik, de ugyanúgy nagy szerepet játszik abban, hogy sokkal idősebbnek nézz ki a korodnál.

Nagyon fontos ezért, hogy tegyél ellene, és elsajátíts olyan praktikákat, amikkel csökkentheted a mindennapos stresszt:

Tudatosan fejleszthető a stressz kezelése? Igen, ez a reziliencia!

A megfelelő alvás és a stressz kezelése kéz a kézben jár, hiszen ha fáradt, nyúzott vagy, sokkal többet rágódsz a problémákon, mintha kipihent és friss lennél.

Te sem emlékszel már, mikor aludtál 8 órát egy héten keresztül? Akkor bizony ideje átrendezned a napjaid, hogy legalább a közelébe kerülhess! A hosszú ideig fennálló alvásmegvonás elhízáshoz, cukorbetegséghez, kardiovaszkuláris betegségek kialakulásához, valamint a koncentrációs képesség romlásához és akár depresszióhoz is vezethet.

Mindig használj fényvédőt!

A napfény fokozza a szerotonin termelést, amitől javul a kedved is. Többek között ezért is mondják, hogy a természetben eltöltött idő a stressz elleni harc egyik legjobb eszköze.

Arra viszont nagyon ügyelj, hogy csak úgy menj ki (akár csak az utcára is), hogy van rajtad fényvédő krém! Az UV-sugárzás ugyanis öregíti a bőröd, ha pedig hajlamos vagy rá, pigmentfoltok kialakulását is okozhatja.

Ne csak szépségedért maradj fiatalosan 50 felett

Természetes, hogy a megjelenésed fontos számodra, hiszen ez a magabiztosságod és lelki egyensúlyod egyik fontos alapköve is. Azonban egészséged szempontjából sem mindegy, hogy milyen az életmódod, ha most még nem is érzed, később súlyos problémákat okozol magadnak.

Az igazi okok, hogy miért fontos az egészséges táplálkozás

Az eredeti cikk forrása: PrimeWomen

Kiemelt kép forrása: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com