„A férfi szexinek találja, ha egy nő ismeri a saját testét”

Az idősebb férfiak már máshogy élik meg a szex örömét
Az idősebb férfiak már máshogy élik meg a szex örömét

Könnyű abba a tévhitbe esni, hogy minden férfi ugyanarra vágyik az ágyban. Pedig a férfiak vágyai és szükségletei a korral együtt változnak. 50 éves korukra már tisztában vannak vele, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Tudni szeretnéd, mire vágynak az 50 fölötti férfiak az ágyban? Akkor olvass tovább! 

Egy magabiztos szerető

Egy szexuális értelemben magabiztos nő minden férfi álma, bármely korosztályra gondolunk. A legtöbben 50 fölött már tudják, hogyan változnak a nők hormonjai a korral, és nem lepődnek meg a ráncokon vagy a gödröcskéken.

Kommunikáció szex közben

Köztudott, hogy a kommunikáció minden kapcsolat kulcsa, és ez nincs másképp az 50 fölötti férfiaknál sem. „Egy idősebb férfi szexinek találja, ha egy nő ismeri a saját testét és kommunikálja a vágyait anélkül, hogy kellemetlenül érezné magát” – állítja a pszichológus. Ezek a férfiak már rájöttek, hogy nem működik ugyanaz minden nőnél és elvárják, hogy tudasd velük, mit szeretnél szex közben.

Improvizálás

A jó szex kulcsa a spontaneitás! „Egy tökéletes este megszervezése gyakran nagy terhet ró a felekre, és ezen férfiaknak egyébként is az improvizálás imponál” – mondja a párterapeuta. Nem kivétel ez alól a szex sem. Mivel ezek az urak már több mint harminc éve szexuálisan aktívak, próbálj meg ennek fényében színt vinni az együttlétbe. A szakértől azt javasolják, hogy váltogassátok a pózokat, a helyszíneket és a napszakokat is!

Pozitív visszajelzés

Az 50 fölötti férfiak tisztában vannak azzal, hogy már nem olyan energikusak, mint amilyenek voltak. Emiatt egy kis biztatást mindig szívesen fogadnak. Ha kellemes érzést okoz neked egy férfi, azt add a tudtára! Legyél hangos, és mondd el neki, milyen remekül érzed magad! Amennyiben szégyenlős vagy szóban kifejezni magad, a szex közbeni hangoskodás ugyanennyire hatásos lehet.

Emlékezz, hogy ezek a férfiak mást várnak el, mint a fiatalok. Tapasztaltabbak és bölcsebbek, valamint tisztában vannak vele, hogy mit élveznek és mit nem. Hallgassátok meg egymás vágyait és akkor csodás lesz a szex!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>