Félsz, hogy kellemetlen testszag árad belőled? Így derítheted ki!

A kellemetlen testszag miatt szorongóvá válhatunk
A kellemetlen testszag miatt szorongóvá válhatunk

Az emberi orr akár egy milliárd különböző illatot is képes megkülönböztetni. Ennek ellenére, ha saját szagunkat kéne felismerni, igenis cserben hagy. Ebből adódik az aggodalom: mi van, ha kellemetlen testszag leng körül, én pedig észre se veszem? Egy egyszerű szippantás a levegőbe nem fog segíteni, de akkor, hogy derítsem ki? Erre adunk most választ!

Vedd le a ruhád és szagold meg!

A kellemetlen testszag felderítésére az egyik legegyszerűbb módszer, ha teszteled a ruháidat. Vegyél le mindent, és szimatold át őket! Különösen figyelj az izzadságfoltokra! Az izzadság ugyanis baktériumokkal jár, amik pedig igenis büdösek tudnak lenni.

Amennyiben felfedezed ruháidon a kellemetlen testszag jeleit, frissítsd fel magad! Használj nedves törlőkendőt, dezodorozd be magad, és tegyél fel egy leheletnyi parfümöt!

Futtasd körbe ujjaidat a fejbőrödön!

A kellemetlen testszag gyakran onnan támad, ahonnan nem is sejtenénk. Hiába zuhanyozunk le edzés után (és nem használunk száraz sampont), a hajunkon is megérződik az izzadság. Íme, hogyan derítheted ki, kell-e aggódnod emiatt! Mosd meg a kezed jó alaposan, szappan nélkül! Futtasd át az ujjaidat a fejbőrön, lehetőleg többször! Ezután szagold meg az ujjbegyed, így érezheted, ha nincsenek rendben az illatok.

Végezz légző gyakorlatokat!

Mutatunk néhány trükköt, amivel leheleted is könnyen ellenőrizheted. Első körben itt a klasszikus, tenyereket a száj elé mozdulat. Helyezd a kezed az arcod elé úgy, hogy a szádat és az orrodat is takarja. Így felfoghatod a kifújt levegőt, és megállapíthatod, van-e ok az aggodalomra. A másik lehetőség, hogy megnyalod a kezed egy letisztított területét. Várj néhány percet és szagold meg! Ha nincs jó illata, akkor a szádnak sincs.

Indítsd újra a szaglásod kávéval!

Nem véletlen, hogy a drogériák parfüm részlegére is kávébab van kihelyezve. A pörkölt kávé ugyanis segít újraindítani a szaglásod, érzékennyé tenni a megszokott szagok iránt is. Tehát ha beleszippantasz egy kis kávéba, majd a ruháidba, nagyobb eséllyel érzed meg, ha kellemetlen testszag leng körül.

Kérdezz meg valakit, akiben bízol!

A legcélravezetőbb módszer, ha megkérdezel valakit. Egy barátot, családtagot, aki előtt nem érzed magad kínosan. Mondd meg neki, hogy nyugodtan lehet őszinte. Jobb, ha a kellemetlen testszagra még azelőtt fény derül, hogy nagyobb társaságba mennél!

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

A kellemetlen szájszag komolyabb betegséget is jelezhet

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>