Felejtsd el a csodaszereket, tegyél a hajhullás ellen házilag!

Így tehetsz a hajhullás ellen házilag!

Mindenhol hajszálakba botlasz otthon? A párnádon és a kabátodon is viszontlátod a hajad? Érthető, ha aggódsz a probléma miatt, hiszen az egészséges és dús haj minden nő számára fontos. Mielőtt azonban bevásárolnál méregdrága hajhullás elleni csodaszerekből, fogadd meg tanácsainkat! Tudd meg, mit tehetsz a hajhullás ellen házilag!

Mi okozza a kóros hajhullást?

Hajunk hullása teljesen természetes dolog, a hajnövekedés fázisainak velejárója, ugyanis az újonnan növekvő hajszál kitolja helyéről a régit. Ökölszabály szerint napi 100 hajszál elvesztése számít normálisnak, így ne ijedj meg, ha fésülködés után a hajkefédben vagy hajmosás után a lefolyóban találkozol néhány hajszállal. Akkor van probléma, ha a hajhullás olyan erőteljes, hogy a fejbőrön kopasz foltok jelennek meg.

A kóros hajhullás hátterében környezeti tényezők, hormonális változások, esetleg életmódbeli szokások is állhatnak. A mindennapos stressz hajunkra nézve is káros hatással van, az idegeskedés és szorongás nagyban hozzájárul a probléma kialakulásához. Emellett a menopauza során bekövetkező hormonális változások is lehetnek kiváltó okai.

Hogyan tehetsz a hajhullás ellen házilag?

Csökkentsd a környezeti és életmódbeli káros hatásokat!

Az egészséges életmódra való áttérés, a rendszeres mozgás és a stressz tudatos csökkentése univerzális gyógymód, szinte nincs olyan betegség, aminek megelőzésében vagy kordában tartásában ne lenne jó megoldás. Így van ez hajhullás esetén is!

Kerüld a hajadat túlzottan igénybe vevő frizurákat!

Ki ne szeretné lófarokban vagy kontyban hordani a haját? Egy perc alatt elkészíthető, csinos és kényelmes viselet. Mármint neked, de nem a hajadnak! Ezek a viseletek ugyanis erősen igénybe veszik a hajad és hozzájárulnak a hajszálak elvékonyodásához és a hajhulláshoz. Helyettük inkább viseld kiengedve vagy lazán feltűzve a hajad!

Mellőzd a hajvasalót és társait!

Bár frizurád kialakításában biztosan nagy szerepet kap a hajvasaló, a göndörítő és a hajszárító, ezekkel is csak ártasz a hajadnak. A túlzott hő roncsolja a haj szerkezetét, így minden alkalommal, mikor hővel működő hajformázó eszközt használsz, károsítod a tincseid. Próbáld lecsökkenteni a használatukat, sőt, ha teheted, a hajszárító helyett is hagyd a hajad magától megszáradni! Amikor pedig mindenképp szükséged van a hajvasalóra, ne hagyd ki a hővédő termékeket sem a műveletből!

Alkalmazz rendszeres fejbőrmasszázst!

Nézz utána az interneten és sajátítsd el a fejbőrmasszázs mozdulatait, aztán pedig rendszeresen hasznosítsd is a megszerzett tudást. Segítségével javíthatod a vérkeringést és stimulálhatod a hajnövekedést, így hatásosan léphetsz fel a hajhullás ellen is.

Szedj vitaminokat!

Hajad egészségéhez és szépségéhez megfelelő vitaminbevitelre van szükséged. Válassz A-,B-,E-vitamin, valamint cink, vas és folsav tartalmú készítményeket. Nem feltétlenül kell a méregdrága étrend-kiegészítők között válogatnod, próbáld ki például a sörélesztő tablettát, ami sokkal költséghatékonyabb megoldást kínál.

Az eredeti cikk forrása itt. >>

A hajhullás 7 kevésbé ismert oka