Ezt teszi a testeddel a szexmentesség

A szexmentesség senkinek nem jó
A szexmentesség senkinek nem jó

Nem biztos, hogy jó ötlet szánt szándékkal a szexmentes életet választani. Egy-két fizikai tünet egyértelműen tanúsítja, hogy a szex bizony biológiai szükséglet, férfiaknak és nőknek egyaránt. Megvonása kihat az egészségügyi állapotunkra. Íme a jelek, melyeket a testünk küld, ha már régóta nem kerültünk intim viszonyba.

Csökken a nemi vágyad

Ez természetes. Ha szexuális életed, a libidód mindvégig magas, csak egyre többre és többre vágysz. Ha nem élsz nemi életet, a folyamat ellentétesen megy végbe. Szépen lassan csökken a vágyad, és egy idő után már egyáltalán nem is vágysz az együttlétekre. Olyan ez, akárcsak az edzőteremben. Minél többet edzel, annál fittebbnek érzed magadat, de amint leállsz, nem sok kedved lesz a folytatásra.

Stresszes leszel

A szex kiváló orvosság a stressz ellen. Azonban ha nem élsz nemi életet, minden hormon, ami szex közben szabadul fel, inaktívvá válik. Ennek hatására komoly hangulatingadozásokat tapasztalhatsz. Kutatások igazolják, hogy a szex felveszi a harcot a szorongással és a mentális betegségekkel is.

Depressziós lehetsz

A szex nem csupán fizikai tevékenység. A mentális és érzelmi jólétünkre is hat, hiszen rengeteg benne „a bőr bőrrel való érintkezése”. Az érintéseknek óriási hatalmuk van, oxitocin szabadul fel a szervezetben, melyet szerelemhormonnak is szokás nevezni. A hangulatra komoly befolyást gyakorol ez a hormon, így ha valaki nem él nemi életet, a kedve is rosszabbá válhat.

Gyengül az immunrendszered

A szex különösen jól hat az ember immunrendszerére is. Ha valaki nem él nemi életet, kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben. Újabb verhetetlen érv a rendszeres nemi élet mellett.

A súlyodat és a szívedet is befolyásolhatja

Nem titok, hogy a szex kiváló kalóriaégető tevékenység. Ráadásul az állandó szexuális aktivitás a szívbetegségekkel is felveszi a harcot. Megvonása a szívbetegségek kockázatát és a hízás esélyét is növelheti.

Alváshiány

Mivel a szex jó a stressz ellen, ha nem csináljuk, a stressznek is több teret adunk. A stressz pedig képes az alvásra szánt idő során is felemészteni, így álmatlansághoz is vezethet. Az ágyban forgolódva az irreleváns gondolatok nem hagynak menekülni, így csak egyre fáradtabb és fáradtabb leszel.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Tényleg kell a szerelem a jó szexhez? Nem mindenkinek!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>