Ezért veszélyes fényképeket posztolni utazás közben

Utazás közben szeretünk fotózni és megosztani
Utazás közben szeretünk fotózni és megosztani

A közösségi média mára az életünk részévé vált. Nem is csoda, hogy utazás közben sem szívesen szakadunk ki belőle. Pedig ideje lenne óvatosabbnak lennünk. Igenis oda kell figyelnünk az online biztonságunkra is, és kétszer meggondolni, mit posztolunk ki.

A betörők célpontja leszel

Erre hívja fel a figyelmet egy nemrégiben végzett, amerikai felmérés. A tanulmányból ugyanis kiderült, hogy a betörők 78 százaléka a közösségi média segítségével szemeli ki áldozatait. Olyan embereket keresnek, akik éppen utazás közben posztolnak képeket, tehát nincsenek otthon. Innen már egyenes az út az üres lakás felé.

A kollégium nem alkalmas terep

A generációs különbségekből adódóan, a 35 év alatti korosztályra jellemzőbb az utazás közben készült képek megosztása. Ennek ellenére ők kevésbé vannak kitéve a betörés veszélyének, mivel ritkábban rendelkeznek saját ingatlannal. Egy kollégiumi szobában, vagy olyan lakásban, ahol többen laknak, szinte mindig van otthon valaki. Arról nem is beszélve, hogy az ott talált tárgyak sem érnek fel egy vidéki családi házban található értékekkel.

A közösségi média adja a tippeket

Nagyon fontos tehát, hogy mindig odafigyeljünk, mit osztunk meg a közösségi médiában. Adataink, magánéletünk részletei könnyen kerülhetnek illetéktelenek kezébe, ha nem vigyázunk. Azok, akik az utazás során készült képek alapján gyűjtik az áldozataikat, általában a Facebook vagy a Twitter segítségével találják meg őket.

Legközelebb tehát, ha zárat cserélünk vagy riasztórendszert szerelünk be, egy valamiről ne feledkezzünk meg! Az egyik leghatásosabb védekezés a betörők ellen, ha nem osztjuk meg velük, hogy éppen hol tartózkodunk!

Utazás 50 fölött, ráadásul egyedül?

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>