Ezek szépirodalmi regények garantáltan jobb emberré tesznek

Szépirodalmi regény ajánló
A könyv olvasása jobb emberré tesz

Lev Tolsztoj szerint „mindenki szeretné megváltoztatni a világot, de senki sem szeretné megváltoztatni saját magát.” Felsorolásunk olyan szépirodalmi regények listája, melyek amellett, hogy rendkívül szórakoztatóak, életminőségünk javítására is szolgálnak. Olvass el párat és cáfold meg Tolsztojt! Ezek a könyvek garantáltan megváltoztatnak, méghozzá pozitív irányban. 

Gustave Flaubert: Bovaryné (1856)

A nyugati irodalom korszakalkotó műve, melyben Bovaryné bonyodalmakhoz vezető romantikus álmodozásait követhetjük nyomon. A hősnő karakterét Flaubert magáról mintázta, így a könyv amellett, hogy kiváló korrajz, a szerző lelki világába is bepillantást enged.

Virginia Woolf: Orlando (1928)

Az Orlando azon könyvek közé sorolható, melyek jóval megelőzték korukat. Olyan bátran vetkőzi le a nemi szerepeket, játszik a stílusokkal és korokkal, ami még napjainkban is ritka. Pedig a regény nem más, mint egy kódolt szerelmes levél Woolf barátnőjének, Vita Sakville- Westnek.

Honoré de Balzac: Elveszett ​illúziók (1837-1843)

Fiatal főhősünk ambíciókkal telve érkezik Párizsba, hogy híres író váljon belőle. Hamar rá kell azonban jönnie, hogy a metropoliszban könyörtelen társadalmi klíma uralkodik, mely gátat szab törekvéseinek. Balzac egyik legjobb regénye kiváló példa arra, hogy bár sok minden változott az elmúlt korszakokban, egyes problémák még mindig megoldásra várnak.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn ​és bűnhődés (1866)

Raskolnikov története megrázó lélekábrázolás egy értelmetlen gyilkosság feldolgozásáról. Sosem múló bűntudat és káosz filozófiai meséje, mely óvva int a nihilizmus veszélyeitől.

Ursula K. Le Guin: A kisemmizettek

Az írónő a Hidegháború körülményeit öltözteti science fiction köntösbe. A kapitalista világ és a civil társadalom ellentéteit két bolygóra vetíti ki. Az Urras és Anarres főhősünk, Shevek, a fizikus küzdelmeinek színtere.

Flannery O’Connor: Csalhatatlan vér (1952)

A huszadik századi klasszikus egy szent küldetésről szóló úti regény. Hazel Motes isten nyomába ered a groteszk és kísértet járta Amerikában. Utazásai során találkozik prédikátorokkal, csalókkal és egy állatkerti dolgozóval, Enoch Emery-vel, akitől a mű címe is ered.

Hosszan folytathatnánk még a kötelezőnek számító szépirodalmi regények listáját. Kommentben Te is megírhatod kedvenceidet!

(D.R.)

A cikk forrása itt >>

 

Elmesélik nekünk a történetüket – Inspiráló nők könyveit ajánljuk