Ezeket te is megteheted, hogy a környezeted egészségesebb legyen!

A környezet védelme rajtunk is múlik
A környezet védelme rajtunk is múlik

Nem kötelező főállású aktivistának lenni ahhoz, hogy segíthessük a bolygónkat. A környezet védelme beépíthető a mindennapjainkba anélkül, hogy akármilyen keményebb erőfeszítést kéne eszközölnünk. Mindenképpen böngészd át a listát, mert te is sokat tehetsz!

Biciklizz!

Hagyd otthon az autódat és járj inkább biciklivel dolgozni! Ilyenkor ezt nem nehéz megvalósítani, ráadásul nem csak a környezetet segíted majd vele, de a saját hangulatodat, egészségedet is.

Válaszd a tömegközlekedést!

Ha messzebb dolgozol és a bicikli kivitelezhetetlen, válaszd a tömegközlekedést! Nem véletlenül építenek parkolókat a metró megállók környékére, mindenki azon dolgozik, hogy egyre több embert bírjanak rá a tömegközlekedésre.

Csészéből idd a kávét!

Ne kérd elvitelre a kávédat sehol sem! A műanyag- és papírpoharak csak szennyezik a környezetet, ráadásul jelenlétük teljesen felesleges. Inkább legyen nálad egy termosz, és kérd abba a kávédat a kávézókban is, ha sietségben vagy!

Vegyél egy kulacsot!

Ne vegyél minden nap új, műanyag flakonos vizet, hidd el, a csapvíz is tökéletes! Töltsd meg a kulacsodat, így nem kell minden nap gyarapítanod a műanyaghulladék már-már amúgy is óriási kupacát.

Legyen bevásárló táskád!

A műanyag szatyrok kora lejárt, a fiatal generációk már automatikusan elutasítják a használatukat, ideje az idősebb generációknak is átállni a váltásra. Ha beszerzünk egy vászontáskát, azt újra és újra magunkkal vihetjük az üzletekbe, a piacra, így segítséget nyújthatunk a műanyag elleni harcban.

Hazai, szezonális termékeket vásárolj!

A génkezelt termékek előállítása és szállítása egyaránt rosszat tesz a bolygónak. Ügyeljünk rá, hogy amikor csak tehetjük, szezonális és hazai termékeket vásároljunk, ne támogassuk a környezet felesleges szennyezését!

Állj le a hússal!

A marhával legalábbis mindenképp. A marhahús környezetre gyakorolt káros szerepéről már írtunk korábban,  jó, ha megfontoljuk, melyik húsfélét választjuk a hentesnél. A vegetáriánus életmódot is megéri megfontolni, hiszen azzal rengeteget segíthetünk a környezetünknek.

Cseréld le az égőket!

Ma már egyre környezetbarátabbak a villanykörték, a gyártók igyekeznek figyelni az energiatakarékosságra. Jó, ha te is lecseréled a régieket az otthonodban, így te is környezetvédő aktivistává avanzsálhatsz.

(M.F.)                                                                                        A cikk forrása itt >>

A környezetbarát ékszer most igazán divatba jön

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>