Ezeket te is megteheted a magány ellen

A magány ellen nekünk is tennünk kell
A magány ellen nekünk is tennünk kell

Legtöbbünk sajnos pontosan tudja, milyen érzés magányosnak lenni. Ez az alattomos, negatív, depresszív érzés bizony a legváratlanabb helyzetekben is képes ránk törni, de sokunknál huzamosabb ideig is jelen van. Szerencsére van megoldás! Mutatjuk a hathatós tippeket a magány ellen.

Készíts listát olyan dolgokról, amiket egyedül is csinálhatsz!

Ha a magány érzését úgy próbálod csillapítani, hogy rögtön emberekkel veszed körül magadat, valószínűleg csak átmeneti segítséget nyújtasz magadnak. A magány ellen a legjobb fegyver, ha megtanulsz egyedül lenni, ha meglátod benne a szépet. Készíts listát olyan tevékenységekről, amikhez egymagad is elég vagy! Így lekötheted magadat és megszeretheted a magaddal töltött időt. Többé nem kell rettegned tőle, és nem kell mumusként tekintened rá!

Keress társasági eseményeket, amikre egyedül is eljárhatsz!

Persze nem azt akarjuk, hogy teljesen elszigeteld magadat másoktól, úgyhogy a társasági eseményekről semmiképp se mondj le! Keress képzéseket, könyvklubokat és egyéb társasági programokat, melyeken részt vehetsz! Nem muszáj erőltetned a barátkozást, az ilyen eseményeken úgyis megtalálod azokat, akiket meg kell találnod. Kevésbé leszel magányos, ha lekötöd magadat.

Készíts listát azokról az emberekről, akiket felhívhatsz, ha magányosnak érzed magadat!

Csak azért, mert párkapcsolatod nincsen, még nem kell magányos farkasnak elkönyvelned magadat. Barátokat, családtagokat egyaránt felírhatsz a listára. Hidd el, a magányos pillanatokban megéri támaszkodni rájuk!

Erőltesd magadra néha a társasági szerepet!

ad

Úgy érzed, utálod az embereket és utálsz a közelükben lenni? Érthető, ha mostanában kicsit emberiszonyod van, de ez nem maradhat örökké így. Próbálj meg kilépni a komfortzónádból és magadra erőltetni egy-két társasági eseményt!

Mozogj!

A testmozgás hihetetlenül sokat segíthet a magány ellen. Járj el a közeli konditerembe, vagy menj el kocogni a környéken! Építsd be a napi rutinodba a testmozgást és meglátod, jobban érzed majd magadat. Ráadásul a formába hozott külsőd több önbizalmat is ad majd.

Fontold meg a terápia lehetőségét!

Még ha szkeptikus is vagy a terápiát illetően, azért vedd fontolóra, hogy ellátogatsz egy pszichológushoz! Segíthet a magányosság érzésén, hiszen valaki meghallgat és értékel majd téged, ami többet segíthet, mint gondolnád. Néha nincs szükségünk másra, csak valakire, aki odafigyel ránk.

Emlékezz, hogy a magány csak átmeneti!

Csak azért, mert most magányosnak érzed magadat, nem maradsz örökké az, ezt ne felejtsd el egy percre sem! Mi vagyunk a jövőnk építészei, és tehetünk az ellen, hogy a magány ne maradjon állandó az életünkben.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt  >>

Az ismerkedés olykor a magánynál is rosszabb

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>