Öltözködés 50 felett, avagy ruhák, amiket száműzz a gardróbból

Öltözködés 50 felett
Időről időre nézd át a gardróbod

Vannak kedvelt ruhadarabjaink, amiket évek vagy évtizedek óta hordunk, de nem biztos, hogy kellene. Néhányat egyenesen el is felejthetünk, ha szeretnénk csinosan öltözni. Az öltözködés 50 felett nem feltétlenül bonyolult, csak időnként át kell néznünk a gardróbunkat, hogy a benne levők ruhák megállják-e még a helyüket.

Ódivatú szoknyák

Azt akarod, hogy olyan legyen a stílusod, mint Margaret Thatchernek? Nem hinném. Vedd figyelembe, hogy az ódivatú és a klasszikus teljesen mást jelent. Egy egyszerű fehér felső remek választás, de a vádliig érő tartánt érdemes meggondolni.

A hosszú szoknya titka az, hogy mennyire passzol a stílusodhoz. Hordd egy egyszerű, de jól kivágott felsővel, amit ne felejts betűrni a szoknyába.

Pulóverek

Testalkattól függ, hogy a pulóvereknek van-e helyük a gardróbban. Vannak azonban stílusok, amelyek idősebbnek mutatnak a valódi korodnál. Egy kényelmes pulóver jó választás például kutyasétáltatáshoz. Ha a barátaiddal találkozol, vagy vacsorázni indulsz, akkor viszont jobb őket elkerülni. Ezekre az esetekre vásárolj egy kabátot semleges színben, ami jól megy mindenhez. Egy deréknál kicsit összehúzott, hosszabb kabát alkalmas lehet arra, hogy bizonyos alkalmakkor a pulóvert helyettesítse.

Gumis ruhadarabok elrejtve

A gumis ruháknak rossz a megítélésük, azonban kifejezetten kényelmesek, éppen ezért helyet kaphatnak a gardróbban. Szerencsére a gumírozott részeket könnyű eltakarni, ha felveszel egy hosszú felsőt.

Hosszított farmerszoknya

A nyolcvanas évek klasszikusa, de nem mindig a legjobb választás, főleg ha nem a megfelelő szabást választod. Egyes farmerszoknyák kényelmetlenek, szorosak lehetnek. Mostanában ugyan kezdenek visszatérni a divatba, és több olyan formában megtalálhatók, amelyben nem érzed úgy, mintha egy halálos farmercsapdába estél volna.

Ha a fent említettek közül bármelyikkel rendelkezel, ne érezd azt, hogy mindenképp változtatnod kell. A legfontosabb tanácsunk, hogy az öltözködés 50 felett is nagy részben a magabiztosságon múlik: pozitív kisugárzással mindenki vonzóbb.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>

A szexi öltözködés 50 felett sem nehéz, ha elég bátor vagy