Ezeket mind nem tudod a saját testedről!

Ismerd meg a tested!
Ismerd meg a tested!

Bizonyára jól ismered a testedet, hiszen benne élsz, és eleget látod nap mint nap a tükörben is. Egy-két érdekes tény talán mégis újdonságként szolgálhat. Lássuk, mi az, amit egészen biztosan nem tudtál a testedről!

A pislogás egy kis pihenés

Könnyen lehet, hogy azt hitted, a pislogásra azért van szükség, hogy ne száradjon ki a szemünk, ám ez nem igaz. A Washington Egyetemen igazoltál, hogy a pislogás afféle mini pihenőidő, ami alatt feltöltődnek látószerveink. A pislogás segít a hatékonyabb fókuszálásban.

A mosatlan haj jót tesz a környezetnek

Tudtad, hogy a mosatlan haj előnyös lehet a környezet szempontjából?  Képes elnyelni a szennyező ózont. A fejbőrre kent kozmetikumok viszont keresztbe tesznek a folyamatnak, úgyhogy ha jót akarsz tenni a közvetlen környezeted levegőjével, kerüld a sampont!

Az emberek ragyognak

Amikor azt mondjuk valakinek: „szinte ragyogsz”, nem is tévedünk akkorát. Kimutatták, hogy az emberi test valóban bocsát ki némi fényt, de az olyan elenyésző, hogy szabad szemmel nem látni. Ragyogásunk délután 4 körül a legintenzívebb, bizonyára köze van ennek a munkaidő végéhez.

A gyomorsavad a pengét is feloldaná

Remélhetőleg nem tervezel lenyelni egy borotvapengét sem, mégis érdekes lehet tudnod, mikre képes a gyomorsavad. A sav 24 óra alatt 63 százalékkal csökkenti a penge méretét.

Akár négy méterre is elér a tüsszentés

Ha azt hitted, csak attól kell tartanod, aki a közvetlen közeledben tüsszent, tévedtél. Bebizonyították, hogy a tüsszentés 20 láb (kb. 4 méter) távolságig is elér, vagyis könnyebben fertőz, mint gondolnánk.

A csontjaid egyharmadát elveszíted, mire felnősz

300 csonttal születünk, de mire befejezzük a növekedést és a fiatal felnőttkorba lépünk, ezek közül sok összeáll, így már csak 206 csontunk lesz.

A körmök ma gyorsabban nőnek

A North Carolina Egyetem a 21. század körömnövekedését hasonlította össze az 50, 70 évvel ezelőtti adatokkal. Érdekes felfedezést tettek, miszerint közel negyed annyiszor gyorsabban nőnek a körmök ma, mint a múltban. Ennek oka talán a fehérjegazdag étkezés lehet.

Az ízek átalakulnak az öregedéssel

Lehet, hogy a bor jobban ízlik, ahogy egyre idősebb leszel, ám ez nem igaz minden ételre, sőt. Az ízlelőbimbók komoly változáson esnek keresztül az öregedés során. A nők 50 éves koruk körül kezdik érzékelni, hogy mások az ízek, míg a férfiaknak ez a pont csak a 60. életévük körül jön el.

Létezik nyelvlenyomat

Ahogyan van ujjlenyomat, úgy nyelvlenyomat is létezik, mely egyedi és mindenkinél más. Az igazságügyi nyelvészeknek ez viszont nem annyira hasznos, mint az ujjlenyomatok.

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Honnan tudhatod, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt el?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>