Ezek a szobanövény trendek 2018-ban

A szobanövények barátságosabbá teszik a lakást
A szobanövények barátságosabbá teszik a lakást

Egy-egy jól kiválasztott szobanövény többet emelhet otthonunk hangulatán, mint bármely más dekorációs fortély. Nem csoda hát, hogy lakberendezési körökben egyre népszerűbb az élő, növekedő berendezés. Vitalitással öltözteti fel a teret, szépséggel hálálja meg a gondoskodást. Nézzük, 2018-ban milyen szobanövény trendeket érdemes követni! 

Színkavalkád

Zebrapletyka (fitoland.hu)
Zebrapletyka

Gyönyörű, zöld fikuszaink mellé nem árt egy kis extra csavar. Ezért idén színes levelű típusokkal bővítjük a szobanövény gyűjteményünket. A pirosló filodendron például úgy néz ki, mintha egy szenvedélyes festő össze-vissza maszatolta volna az ecsetjével. Ettől a leveleken szabálytalan mintázatban, rózsaszínes foltok ékeskednek.

A zebrapletyka szintén kitűnő választás, ha színkavalkádra vágyunk. Lilás levelei, középen ezüst csíkkal nem mindennapi látványt nyújtanak. Mivel nem bírja a hideget, hazánkban csak szobanövény formában tartható, de így legalább a kanapéból is csodálhatjuk. Nem kedveli a közvetlen napfényt és csak heti egyszeri öntözést igényel, így különösebb odafigyelés nélkül is könnyen nevelhető.

Nyílgyökér
Nyílgyökér

Mintázat változatok

Nem csak színes, de változatos mintázatú lombkorona is dukál a 2018-as évre. A nyílgyökér karizmatikus, csíkos levélerezetével tökéletesen megfelel a kritériumoknak. Imádkozó növénynek is hívják, mivel éjszakánként a levelei felemelkednek és összesodródnak, akárcsak az imádkozó kezek.

Vízi világ

Amennyiben nem te vagy a legügyesebb kertész a vidéken, de mégis szeretnél egy kis zöldet vinni az otthonodba, íme a megoldás! Egy vízi szobanövény nem szárad ki és nem locsolhatod túl. Ellenben nagyon is jól mutat! Föld helyett akár egy szép, kavicsokkal, kagylókkal díszített befőttesüvegbe is ültetheted. A gömbmoha – ami valójában egy fonalas zöldmoszat -, és az amazonasi kardfű egyaránt igénytelen, de annál dekoratívabb vízinövények.

Meyer citromfa

Törpe gyümölcsös

Nem kell többé a piacra rohannod egy kis friss gyümölcsért! Nevelj saját törpe gyümölcsfát, és anélkül hozzájuthatsz, hogy kilépnél otthonról! Egy Meyer citromfa tökéletes szobanövény, ha télre beköltözteted. Ilyenkor virágzik és citrus illattal árasztja el környezetét. Nyáron pedig érdemes kiköltöztetni, a melegben jól érzi magát és bő termést hoz.

 

 

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>