Ezek egy rossz párkapcsolat intő jelei – már az elején kiderülhet!

Vedd észre a rossz párkapcsolat jeleit már az elején!

Egy kapcsolat elején minden rózsaszínben látunk. Annyira hinni akarjuk, hogy minden szuper lesz, hogy hajlamosak vagyunk szemet hunyni a problémák felett. Pedig egy rossz párkapcsolat jelei már az elején megmutatkoznak. Ha figyelmet fordítasz az intő jelekre, sok fájdalomtól óvhatod meg magad!

“Hogy nem vettem észre már korábban?”

Te is feltetted magadnak már ezt a kérdést? Utólag annyira magától értetődőnek tűnik minden. Megvoltak a jelek, tudhattad volna – gondolnád. De amikor még benne voltál és minden csodás volt, eszedbe sem jut, hogy ennek az idillnek vége szakadhat. Ha már jó pár csalódáson túl vagy és szeretnéd megóvni magad a továbbiaktól, érdemes figyelmesebbnek lenned már az kapcsolat elején!

Persze nem azt mondjuk, hogy ne bízz senkiben és keresd a hibákat, mert azzal önmagad ellen dolgozol. Épp csak annyira ügyelj, hogy beláss a rózsaszín felhők mögé.

Honnan tudhatod, hogy ebből rossz párkapcsolat lesz?

Különböznek az értékeitek

Vannak bizonyos tulajdonságok – vagy épp azok hiánya -, melyek előrevetítik a problémákat. De párod egyes zavaró szokásaiból is következtethetsz a nem túl fényes jövőre.

Tipikusan ilyen, ha már a kapcsolat elején úgy érzed, hogy párod nem tiszteli a privát szférád. Ha folyton hívogat, beszámolót vár minden lépésedről, esetleg belenéz a telefonodba vagy laptopodba, nem túl sok jóra számíthatsz. Másrészről a túlzott távolságtartás sem jó. Hosszú távon csak fájdalmat okoz egy férfi, akihez szinte képtelenség közel kerülni és nem nyílik meg senkinek.

Ha már az elején feltűnik, hogy párod kevéssé rendelkezik a számodra fontos értékekkel, érdemes elgondolkodnod. Az empátia, a kölcsönös tisztelet, a megbízhatóság mind olyan dolgok, amik egy hosszú távú és boldog párkapcsolat alapját tudják megteremteni. Hiányuk esetén viszont szinte biztosra veheted, hogy ő nem a megfelelő férfi számodra.

Mást vártok a kapcsolattól

Előfordulhat, hogy egyszerűen csak más életfázisban vagytok és teljesen másra vágytok egy kapcsolattól. Hiába szeretnél mély és őszinte kapcsolatot valakivel, ha ő leginkább egy támaszra vágyik, aki átsegíti a nehéz időszakán. Akkor sem érdemes hosszú távon tervezned, ha párod épp teljes erővel a munkára koncentrál.

Mit tehetsz?

Fontos, hogy igyekezz minél reálisabban felmérni a helyzetet. Ha úgy értékeled, hogy az intő jelek később komoly problémává válnak, ne várd meg, míg kialakulnak. De ha azt gondolod, hogy a fennálló gondok mind kezelhetőek, üljetek le beszélni. Fektessétek le az alapokat, ha kell, alakítsátok ki a határaitokat. Ezek után nem is kell hozzá sok idő, hogy meglásd, tudja-e tartani a megbeszélteket.

Tényleg nem hiszünk már a szerelemben 50 felett?