Ezek az őszi virágok a téli hidegben is pompáznak

Az őszi virágok között vannak gyönyörű liliomfajták is
Az őszi virágok között vannak gyönyörű liliomfajták is

Hiába gázolunk már térdig a lehullott falevelekben, te még mindig nem tudsz búcsút mondani a nyári kertnek? Íme, a megoldás! Léteznek ugyanis őszi virágok, amik októberben, vagy akár még novemberben is elhozzák neked a színkavalkádot. Megmutatjuk, melyek ezek.

Kanadai aranyvessző

A kanadai aranyvessző nem, hogy sárga pompával üdvözli az októbert, de még csak különösebb gondoskodást sem igényel. Az őszi virágok ezen fajtája vadregényes kertekben, a kerti tó partján érzi leginkább jól magát. Azonban nem árt rá odafigyelni, mivel könnyen elszaporodik, és környezetéből kiszoríthatja a többi növényt.

Borzas púpliliom

Íme, egy újabb japán jövevény az őszi virágok palettáján. Ez a különleges liliomfaj a félárnyékos helyeket kedveli, a társaságot azonban annál kevésbé. Ahhoz, hogy kis, orchideaszerű virágai érvényesülni tudjanak, ültessük egy neki kialakított helyre, ahol könnyen ráláthatunk!

Borostyánlevelű ciklámen

Sokan abban a tévhitben élünk, hogy a ciklámen szigorúan szobanövény. Itt az ideje ezt megcáfolni és hagyni, hogy ezek a rózsaszín és fehér őszi virágok a kertünket is beterítsék! A borostyánlevelű ciklámen könnyen nevelhető fajta, és teljesen télálló. Nevét a borostyánhoz hasonló, cirmos mintázatú leveleiről kapta, amik egész télen pompáznak, és csak a tavasz végével húzódnak vissza.

Csicsóka

Ez az őszi virág a dísz-napraforgók csoportjába tartozik. Általában vadon, magától nő és színezi sárgára a réteket, kerteket. Ennek ellenére otthonainkban is van helye, hiszen változatos, élénk sárga virágaira öröm ránézni. Eredetileg Észak-Amerikából származik, ahol már az indiánok is ismerték, fogyasztották a gumóját.

Illatos japánamarillisz

Az illatos japánamarillisz szülőhelyéről kapta nevét. Különösen jól bírja a hideg telet és a száraz nyarat, így nálunk is könnyen megél. Levelei a tavasz folyamán kifejlődnek, nyárra azonban visszahúzódnak, és csak később bújnak újra elő. Az őszi virágok közé sorolhatjuk, hiszen ilyenkor akár hatvan centire is megnőhet, kellemes meglepetésként díszítve kertünket.

Őszirózsa

A nevétől eltérően ez az őszi virág cseppet sem hasonlít a hagyományos rózsára. Fészkes virágzatú és bokros növekedésű dísznövény, ami nedves talajban érzi jól magát. Az őszirózsa lila, kék, rózsaszín és fehér színekben is pompázhat, ha jól bánunk vele. Ami pedig nem olyan nehéz feladat, hiszen csak egy napos helyet kell találni neki és biztosítani a jó minőségű talajt.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Egy praktikus háziasszonynak a kávézacc felhasználása is természetes

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>